Norm Haber

CHP’li Özgür Özel’den flaş EYT açıklaması

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, EYT'lilere namus sözü verdiklerini belirterek, seçimden sonra yapılacak ilk işin EYT sorununu çözmek olacağını söyledi. Özel, "Onlar oy verecek biz bir cumhurbaşkanı seçeceğiz, bakanlar bizden ve ittifak ortaklarımızdan oluşacak. O Bakanlar Kurulu'nun ilk işi bu olacak." dedi.

Sözcü TV’de Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, EYT konusunda şunları söyledi:

‘EYT’LİLER MHP’YE TAKILDI’

“Bizim sözümüz onlara namus sözü şerefe sözü. Biz seçildiğimiz gün gittik, kanun teklifini verdik. O kanun teklifi Meclis gündemine geldi. İYİ Parti’nin araştırma komisyonu Meclis gündemine geldi. MHP sözünü tutsaydı, o işi o dakika bitirmiştik. Ama emeklilikte yaşa takılanlar, emeklilikte MHP’ye takıldılar bu sefer. Bizim 301 oyumuz yok.

‘MHP TAMAM DESE HEMEN GEÇECEK’

MHP bugün evet desin önümüzdeki çarşamba bu sorunlar çözülür. Ama MHP evet demiyor. Arzu Erdem milletvekilimiz kanun teklifini vermeye söz vermişti. MHP’den milletvekili seçildi, kendi verdiği kanun teklifine sahip çıkmıyor. Gidip de komisyona benim teklifimi görüşün demiyor. Kanununu İç Tüzük 37’ye göre Meclis’e indirmiyor. MHP kanun teklifini indirse hepimizin oylarıyla geçecek, bu sorun çözülecek.

‘SEÇİMDEN SONRA İLK İŞ EYT’

İktidarımızın ilk 100 gününde çözeceğimiz sorunlardan biri bu. EYT’liler güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi isteyip bize oy verecek. Herkesin oylarıyla demokratik parlamenter sistemden önce çözülecek. Onlar oy verecek biz bir cumhurbaşkanı seçeceğiz, bakanlar bizden ve ittifak ortaklarımızdan oluşacak. O Bakanlar Kurulu’nun ilk işi bu olacak. Meclis’in ilk işi bu olacak. Bu sözü tutacağız. Demokratik parlamenter sistem 2.5-3 yıl içinde belki geri gelecek. Ama EYT’linin sıkıntısı ilk 100 gün içinde, 3-4 ay içinde çözülecek. CHP bu kadar net bunu söylüyor.”