Norm Haber

CHP’li vekilden EYT açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Tahsin Tarhan, yeni sistemde EYT gibi sorunları yukarıya taşıyacak bir mekanizma olmadığını belirterek, "Seçim zamanı çok somut önerilerimiz olacak" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Tahsin Tarhan, Çağdaş Kocaeli gazetesine açıklamalarda bulundu.

Seçim kararının alınmasıyla çok somut öneriler getireceklerini kaydeden Tarhan, “Asgari ücretin yoksulluk sınırının üzerinde olması gerekiyor. Emeklilerin en düşük maaşını asgari ücret seviyesine çekmek gibi çalışmalarımız var. Seçim sürecinde bunları ortaya koyacağız” dedi.

CHP olarak sürekli sahada olduklarını belirten Tarhan, yeni sistemde EYT gibi sorunları yukarıya taşıyacak bir mekanizma olmadığını söyledi.

Tarhan, şunları kaydetti:

“Artık sahaya çıkıp vatandaşın sorununu çözecek bir önerileri de yok. Yeni bir sistem var; Başkanlık Sistemi. Bu sistemde partinin kademeleri işlemiyor. Kamu kurumları, kaymakam, vali partiden daha etkili. Sistem çatışması var. Bu sistemde sokağa çıkamıyorlar. Sokağa çıkıp vatandaşların sorununu çözecek bir mekanizma yok. Esnafın sıkıntısı var, emeklinin sıkıntısı var, EYT’linin sorunu var. Bunları yukarıya taşıyacak bir sistem de yok. Milletvekili bakanla görüşemiyor ki… Onun için saha, meydan, alan bizde. Sahada rahatız.”