Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Tüm komutanlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Sizleri bin bir emekle büyüten ailelerinize selamlarımı iletiyorum.
Almaya hak kazandığınız mezuniyet belgeleri, her zaman ve her yerde korkusuzca vereceğiniz şanlı mücadelenin namus ve ehliyet beratlarıdır.
Ezan dinmesin, al bayrak inmesin diye gerektiğinde anadan, yardan, serden geçeceksiniz.
“Yıllardır çatışmalarla boğuşan bölgemizde yeni krizlerin ortaya çıkmasını asla arzu etmiyoruz”
Bu millet öyle sıradan bir topluluk değildir. Geçmişi böylesine şanlı şerefli bir milleti tüm unsurlarıyla geleceğe taşımak hepimizin esas gayesidir. Türkiye Cumhuriyeti sulhün, barışın, istikrarın tarafındadır. Tüm komşularında ve bölgesinde huzurun egemen olmasını samimiyetle istemektedir. Yıllardır çatışmalarla boğuşan bölgemizde yeni krizlerin ortaya çıkmasını asla arzu etmiyoruz. Ülkemizin etrafında barış ve güvenliğin olduğu yeni bir iklimin hakim olması gerektiğine inanıyoruz. Suriye huzur ortamına kavuşsun. Gazze’de katliam son bulsun. Rusya Ukrayna savaşı adil bir barışla nihayete ersin. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz.
Terörsüz Türkiye mesajı
Terörle mücadelede verilen emeklerin karşılığını almaya başladık. Suriye ve Irak’ın kuzeyine gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla terörü kaynağında kurutma noktasına geldik. Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşmak amacıyla kardeşliğimizi daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Bugüne kadar büyük bir sabır, kararlılık ve hassasiyetle süreci yönettik. Netice alana kadar aynı iradeyi muhafaza edeceğiz. Terörsüz Türkiye hedefine vardığımıza önümüzde yepyeni bir sayfa açılacak.
Sizler yalnızca ülkemizin caydırıcı gücü değil, bölgemizin barış, refah ve güvenliğinin de teminatısınız. Sizlere güveniyorum.