Norm Haber

Cüneyt Arkın’ın filmi İspanya’da vizyona giriyor

İspanya'nın Endülüs bölgesinde yer alan Sevilla'daki Cinesur Nervion Plaza, Türk sinemasının kült filmlerinden biri olan 'Dünyayı Kurtaran Adam' filminin restore edilmiş versiyonunu 28 Eylül Cumartesi günü izleyici ile buluşturacak.

Film, İspanya saatiyle 22:30’da ‘Star Wars Turco’ adıyla gösterime girecek.

Tanıtımında “bir uzay destanı” olarak nitelendirilen film, uzak bir gezegende mahsur kalan iki Türk’ün hikayesini anlatıyor. Bu kahramanlar, gezegenin sakinlerine, kötü tiranlarına karşı verdikleri mücadelede yardımcı oluyor. Filmin en dikkat çeken unsurları arasında ise “ucuz kostümleri” ve “karton kılıçları” yer alıyor.

Film, orijinal dilinde ve İspanyolca altyazı ile gösterilecek.

Bir Türk sineması klasiği

1982 yapımı bir fantastik bilimkurgu filmi ‘Dünyayı Kurtaran Adam,’ yönetmeni Çetin İnanç’ı büyük bir üne kavuşturdu.

Film, ‘Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut’ da dahil olmak üzere 19 Hollywood filminden kopyalanmış sahneler ve müzikler içeriyor.

Yapımcı Ed Glaser tarafından ‘Turkish Star Wars’ adıyla DVD olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) satışa sunulan film, bu isimle dünya çapında tanındı. Ayrıca, Avrupa ve ABD’de yeniden gösterime girdi.

Zamanla Türk sineması klasikleri arasına giren ‘Dünyayı Kurtaran Adam,’ Yeşilçam’ın önemli yapımlarından biri olarak hafızalarda yer edindi.