Norm Haber

Discord’daki yayından tutuklanan ‘Mozart’ın kimliği açıklandı

Discord platformunda yaptıkları yayınlarda, E.N.B. adlı çocuğun da yer aldığı kız çocuklarına istismar ve şantaj yayınları ile gündem olan Tunahan D. tutuklandı. İki çocuk ise koruma altına alındı. 

Türkiye’de Semih Çelik cinayetinin ardından, cinayetlerin övülmesi ve kız çocuklarına yönelik şantaj ve istismar videolarıyla gündeme gelen, iletişim platformu Discord’a gün gece erişim engeli getirildi.

Çocuklara şantaj yapıp istismar ettiği öne sürülen Discord grubunun yöneticisi “Mozart” kod adlı Tunahan D. da yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı T.D, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra Ankara Adliyesine getirilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlı buradaki sorgusunun ardından “şantaj”, “müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek”, “yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” ve “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” suçlarından tutuklandı.