Norm Haber

Diyarbakır, sanata doyacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından organize edilen "Köşe Bucak Sanata Doyacak" etkinliği hız kesmeden devam ediyor.

Sanatı tüm ilçelere yayma gayesiyle başlayan organizasyon her hafta bir ilçede yapılmaya devam ediyor.

Silvan, Bismillah, Ergani ve son olarak Eğil’de yapılan etkinlik büyük bir teveccüh görüyor. Özellikle ilçelerde Sosyal faaliyet sayısının az olması ve şehirdeki sıcaklığın pik yapması insanların gece yapılan bu etkinliklere akın akın gitmesine yol açıyor. Gidilen her ilçenin dinamiğinin de göz önünde tutulduğu programlarda birinden güzel görüntüler ortaya çıkıyor.

SANATLA BULUŞMAYAN KALMAYACAK

Mini konserler, dengbej divanları, şiir ve daha bir çok etkinliği içinde barındıran “Köşe Bucak Sanata Doyacak “projesinin mimarlarından Daire Başkanı Ali Çelik, “Her bir program bir sonraki program İçin eksiklerimizi görme ve üzerine koymamız açısından çok önemli. Vatandaşın bu etkinliklere özlem duyduğu her halinden belli. Büyükşehir olarak bu etkinliklerin üstüne daha fazla katarak devam edeceğiz. Sanatla buluşmayan ilçemiz kalmayacak. Sağlıklı bir bireyin sanatsız olamayacağını da dile getiren Çelik, bayrama özel programlarının da olduğunu belirterek bu özel günlerde de vatandaşlara kültür ve sanat hizmeti götüreceklerini ve bayram sevinçlerine ortak olacaklarını ifade ederek “Köşe Bucak Sanata Doyacak” programının bayramdan sonra diğer ilçelerde yapılamaya devam edecek” dedi.