Norm Haber

Diyarbakır’da feci ölüm… Minik çocuk aracın altında kaldı!

Diyarbakır’da bir site içerisinde arkadaşlarıyla oynayan 6 yaşındaki Alan Mirhat Uyansız, site içerisinde bir aracın altında kalarak can verdi.

Olay, Kurban Bayramının üçüncü günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 6 yaşındaki Alan Mirhat Uyansız, site içerisinde arkadaşlarıyla bisiklet sürerken iddiaya göre çalışanını bırakmak için gelen ve hız yapan bir pikap sürücüsü tarafından ezildi. Komşuların görmesiyle yaralı çocuk farklı bir araçla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorların yaptığı tüm çabaya rağmen kurtarılamayan Uyansız, hayata gözlerini yumdu.

Daha önce de aynı aracın siteye yakın çevrede kaza yaptığını aktaran baba Yemlihan Uyansız, oğlunun katili site içerisinde sürat yapmasına rağmen 2 saat içerisinde serbest bırakıldığını savunarak yetkililere çağrıda bulundu.

Öte yandan talihsiz çocuğun ‘Alan’ isminin babası tarafından, 2015’te Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan facia sonucu hayatını kaybeden Aylan bebekten etkilenerek verildiği ortaya çıktı.