Norm Haber

Diyarbakır’da kadın eliyle Güneydoğu’nun ilk çiçek serası kuruldu

Yıldız Uygun Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kendisine ait 8 dönümlük arazide Güneydoğu’nun ilk süs bitkileri ve çiçek serasını kurdu.

Güneydoğu’nun kadim ve bereketli toprakları, başarılara imza atan kahraman çiftçilere yer vermeye devam ediyor. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan ve kendisine ait arazide eşi ve çocuklarıyla beraber bölgenin ilk süs bitkileri ve çiçek serasını kuran ev hanımı Yıldız Uygun, elektrik ihtiyacı için güneş enerjisini sulama için de damlama yöntemini tercih ederek çevresinde örnek oldu.

Yıldız Uygun geçtiğimiz yıl sonuna doğru kendi öz kaynağıyla birlikte toplam 5 milyon liralık yatırımla 8 dönümlük arazide Güneydoğu’nun ilk süs bitkisi ve çiçek serasını kurdu.

İLK ÇİÇEKLERİNİ ANNELER GÜNÜ’NDE SATTI

Serayı kurduktan sonra ilk hasadı ise geçtiğimiz Anneler Günü’nde gerçekleştiren Yıldız Uygun, “O dönemde pandemi nedeniyle kısıtlama vardı ve her yer kapalıydı. Ama biz bölgenin ilk ve tek çiçek serası olduğumuz için bunu fırsata çevirmek, seramızı tanıtmak istiyorduk. Gerek kendi sosyal medya hesaplarımızda, gerekse arkadaşlarımız, eşimiz, dostumuz vasıtasıyla varlığımızı duyurmayı başardık. Bölgeye ait bir üretici olmamız da insanların çok hoşuna gitti. Kısıtlama nedeniyle biz kendi imkanlarımızla evlere, iş yerlerine kadar servis yaptık.

En büyük sıkıntılarının bu alanda kalifiye eleman bulamamak olduğunu ifade eden Uygun, “Bölgede çok ziraat mühendisi var ama hepsi tarla bitkisi eğitimi almışlar. Kalifiye eleman ihtiyacımızı karşılayabilsek el birliğiyle kısa sürede işleri büyütebiliriz. Çünkü bu potansiyelimiz fazlasıyla var. Bölgemizin gençleri de burada çalışma imkanı bulabilir” dedi.