Norm Haber

Diyarbakır’da ulaşım sorunu! Vatandaşlar yardım istedi…

Diyarbakır'da son zamanlarda yapılan trafik düzenlemeleri ve toplu ulaşım hamlelerinin kolaylıktan ziyade yeni zorluklar getirdiğini dile getiren vatandaşlar, Vali Karaloğlu'ndan yardım bekliyor.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu göreve geldiği günden bu yana Diyarbakır’da kültür sanat, spor ve turizm başta olmak üzere bir çok konuda ciddi gelişme kaydedildi.

Ancak şehirde çözülemeyen temel bir problem var: ulaşım.

Özellikle Seyrantepe kavşağında yapılan düzenleme çalışması trafiği rahatlatmaktan ziyade daha da problemli bir hale getirdi. Trafiğin eskisinden çok daha fazla tıkanmaya başlandığı kavşakta özellikle mesai saatlerinde sürücüler arasında uzun süre beklemenin verdiği gerginlikten dolayı ciddi sorunların ortaya çıktığı dile getiriliyor. Vatandaşlar, söz konusu kavşağın eski haline getirilmesi yönünde hem fikir olurken, yöneticilerden harekete geçmesini talep ediyor.

Diyarbakır’da bir diğer ulaşım probleminin toplu taşıma araçları olduğu öğrenildi. Dicle Üniversitesi’nde uygulanan ‘ring’ sebebiyle durakta araç olmasına karşın beklemek zorunda olan vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi. Acil işi olanların ve öğrencilerin ciddi bir mağduriyet yaşadığı bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten vatandaşlar bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca yaz aylarında bunaltıcı bir hal alan sıcaklara rağmen kliması bozuk otobüslerin çokluğuna dikkat çeken vatandaşlar, Vali Karaloğlu’ndan sorunların hızlıca çözümü konusunda yardım beklediklerini ifade etti.