Norm Haber

Donmuş köfteleri ayırmaya çalışırken hayatını kaybetti!

Hemen herkes, buzluktan yeni çıkan hamburger köftelerinin yiyebileceği kadarını bıçak yardımıyla ayırır ve kalanları yeniden buzdolabına koyar. Bu sıradan işlem, Galler'de yaşayan 57 yaşındaki Barry Griffiths'in yaşamına mal oldu.

Devlet destekli bir konaklama evinde tek başına yaşayan Barry Griffiths, bir süre önce felç geçirmiş ve bir kolunu kullanamaz hale gelmişti. Bir haftadan uzun bir süre ortalarda görünmeyince arkadaşları evine gitmeye karar verdi.

Eve vardıklarında Griffiths’i yatakta, kanlar içinde ve giyinik vaziyette yatarken buldular. Üstelik koridordabanyoda ve yatak odasında kan izleri vardı.

NASIL ANLADILAR?

Dedektif Başmüfettiş Jonathan Rees, 16 Eylül Pazartesi günü Pontypridd adli tıp mahkemesinde yapılan soruşturma sırasında şu ifadeleri kullandı:

“İlk bakışta, Bay Griffiths’in evde bir kaza geçirmiş olabileceğini düşündüm. Dondurucunun alt çekmecesi açık bırakılmış ve gıda maddelerine erişmek için öne doğru çekilmişti. Mutfaktaki dondurucunun yanındaki tezgahta iki pişmemiş hamburger köftesi, bir bıçak ve bir de kurulama bezi vardı.

“Karnındaki yara, yaklaşık olarak tezgahın yüksekliğindeydi. O aşamadaki hipotezim, Bay Griffiths’in bıçak kullanarak donmuş hamburger köftelerini ayırmaya çalıştığı yönündeydi…”