Norm Haber

DOSABSİAD ve Beykoz Üniversitesi arasında ‘İş Birliği İyi Niyet Protokolü’

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) ile İstanbul Beykoz Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ‘İş Birliği İyi Niyet Protokolü’ imza töreni düzenlendi.

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği ile İstanbul Beykoz Üniversitesi arasında gerçekleştirilen İş Birliği İyi Niyet Protokolü’nün imza töreni DOSAB Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bursalı olduğunu ve her işine ilk olarak Bursa’da başladığına vurgu yapan İstanbul Beykoz Üniversitesi Rektörü Burak Küntay, “Bursa’da eğitim hala beklediğim düzeyde değil, üniversitelerin artması lazım. Beykoz Üniversitesi Rektörü olduğum anda telefonu DOSABSİAD’a açtım. Memleketimle iş birliği yapmak istedim. Beykoz Üniversitesi’nin çok beğendiğim bir sistemi var. Biz istedik ki son dönemde çocuklar okula gelmesin ve staj yapsın. Çıktığı zaman işe direkt alınabileceği bir staj yapsın. Biz her sene o döneme gelmiş öğrencilerin listesini DOSABSİAD’a göndereceğiz. DOSABSİAD’da ihtiyaç olan firmalarla stajyerlerleri buluşturacak. Öğrencilerin son notunu firmalar verecek. DOSABSİAD üyeleri de bizim okulumuzdan indirimli olarak faydalanacak” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİ BİR ARADA TOPLAYARAK FARKLI BİR EKOSİSTEM GELİŞTİRMELİYİZ”

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Bir taraf iş ararken, bir tarafta yetişmiş eleman bulamıyor. Birçok konuda ihtiyaç dahilinde eleman yetiştirdiğimiz programlar fakat yetmiyor. İnsanlar geliştikçe, kendi yeteneklerine göre eğitim almalı. Bunun da keşfi 17-18-19 yaşlarında çok kolay olmuyor. Bizler yaşadığımız sürece eğitimin sonlanmasına izin vermemeliyiz. Başta kendim olmak üzere ben de Beykoz Üniversitesi’nde ilgi duyduğum alanda eğitim almak isterim. Üyelerimiz veya çocukları indirimden faydalanabilecek. Biz stajyer desteği almanın yanında girişimcilik, kuluçka merkezleri gibi birçok iş birliği yapıyoruz. Biz hep birlikte gençleri bir arada toplayarak farklı bir ekosistem geliştirmeliyiz. Bunun yeri Bursa’dır. Teknolojiüssü olacaksa bunun yeri Bursa olması gerekiyor. Beykoz Üniversitesi’yle ciddi kadrolarla güzel bir başlangıç yapacağımızı, Türkiye’ye örnek olacağımızı düşünüyorum. Bu projelerin devamının geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

DOSABSİAD VE BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİYLE SERTİFİKA PROGRAMI

DOSABSİAD öncülüğünde 10 haftalık bir sertifika programı düzenleyeceklerini duyuran Küntay, Beykoz Üniversitesi’nin hocaları ile birlikte sertifika programına katılacağını, Ocak ayında başlayacağını ve her yıl düzenli olarak sürdürmek istediklerini söyledi. Küntay devamında, DOSABSİAD öncülüğünde Bursa basınına özel uzaktan yüksek lisans programı açacaklarını da dile getirdi.