Norm Haber

Ekrem Açıkel’den EYT açıklaması

Gazeteci Ekrem Açıkel, EYT konusunda AK Parti cephesinden gelen son açıklamanın "EYT çıkacak mı?" tartışmasını sona erdirdiğini belirterek, artık "EYT'nin nasıl çıkacağının" tartışılması gerektiğini söyledi. Açıkel, düzenlemenin yeni mağduriyetlere yol açmaması gerektiğini ifade etti.

Kendisi de EYT’li olan Gazeteci-TGRT Ana Haber Sunucusu Ekrem Açıkel, canlı yayında EYT ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun “2022 yılı içerinde EYT’lilerle ilgili ne yapacağımızı Çalışma Bakanımızla beraber açıklayacağız” şeklinde açıklamasının ardından “EYT çıkacak mı çıkmayacak mı?” tartışmasının sona erdiğini belirten Açıkel, bundan sonraki aşamada yeni mağduriyetlere yol açmadan nasıl bir çözüm üretileceği sorusunun tartışılması gerektiğini kaydetti.

Açıkel, “Nasıl bu mağduriyet giderilecek, bunun ortaya konulması lazım.” dedi.

Akbaşoğlu’nun açıklamasının ardından EYT’lilerden çok sayıda mesaj aldığını ve politikacılara yönelik bir güvensizlik söz konusu olduğunu kaydeden Açıkel, AK Parti’den yapılan son açıklamanın önemli olduğunu belirterek, “Dursun cebinizde, atın arşive. Gün gelir ortaya çıkacaktır” diye konuştu.