Norm Haber

Emekli maaşlarında kesinti mi olacak? Uzman isim açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik sistemine dair merak edilen soruları yanıtlayarak, "2025 ve sonrasında emekli aylıklarında önemli düşüşler bekleniyor" şeklinde uyardı.

2024 yılında emekli olacakların daha yüksek maaşlar alması, yığılma riskini artırdı. Bu durumu önlemek ve maaşlardaki eşitsizlikleri gidermek amacıyla ekonomi yönetiminin yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığı bildirildi.

Önerilen düzenlemelerle, emeklilik hakkı kazananların hangi yılda emekli olduklarından bağımsız olarak en yüksek hesaplanan maaşı alması hedefleniyor.

Söz konusu iddialar öncesi sosyal medya hesabından emeklilik sistemine ilişkin merak edilenleri yanıtlayan Sosyal  Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, “2025 ve sonrasında emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak” dedi.

“Bu durumda olanlar çok haklı, 2024’de emekli olacaklar 2025’e göre yüzde 30-33 arası avantajlı olacak” diye belirten Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut ücretiniz, bugün emekli olsanız alacağınız emekli aylığınız, emekli aylığında yaşayacağınız kayıp, son brüt tutarınıza göre zararınızı amorti etme süreniz, emekli olduktan sonra çalışıp çalışmayacağınız, mevcut ücretinize göre emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığı ile geçinip geçinemeyeceğiniz gibi durumları iyi analiz etmeniz gerekir.”