Norm Haber

Emlakçılar: Kiralık ev 1 gün boş kalmıyor

Kiralık evlere talep giderek artıyor, adeta kiralanacak ev bulunamıyor. Emlakçılar, boşalan kiralık dairelerin neredeyse bir günde yeni kiracıya verildiğini söylüyor.

Kentsel dönüşüm, yüz yüze eğitimin başlaması ve düğün sezonuyla birlikte kiralık evlere olan talep adeta patladı.

Kiralık ev fiyatları yüzde 50’yi aşkın artarken, kiralanacak ev bulunamıyor. Milliyet gazetesinden Aylin Rana Aydin İstanbul’da Beyoğlu, Avcılar, Kadıköy, Bahçelievler ve Rumeli Hisarı bölgesinde hizmet veren emlakçılarla konuyu konuştu.

Emlakçılar, kentsel dönüşümün hızlanması, yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeniyle kiralık ev bulmakta zorluk çekildiğini belirterek, “Arz, talebi karşılamıyor” diyor.

Kimi emlakçı kiralık ev arayanları bekleme listesine aldığını söylerken kimisi ise, kiralık evlerin boş kalmadığını, neredeyse bir günde yeni müşteri çıktığını belirtti.

ARZ SORUNU VAR

Beyoğlu bölgesinde hizmet veren gayrimenkul danışmanı Mehmet Yazıcı, Çukurcuma, Galata gibi bölgelerde yeni proje olmadığı için fiyatların yükselme eğiliminde olduğunu belirterek, “Salgında iki yıl mülk sahipleri kiralara zam yapmadı. Fiyatlar birden yükselmiş gibi geliyor fakat iki yıldır da fiyatlar aynıydı” diye konuştu.

Arzda sorun yaşandığını dile getiren Yazıcı, denge sağlanmasının en az 2 yıl süreceği tahminini paylaştı.