Norm Haber

Erasmus Merkezi Projeler Bilgi Günü’nün ilki BUÜ’de yapıldı

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Türkiye genelinde sadece 9 üniversitede düzenlenmesi hedeflenen “Yıldızlar Ligi; Erasmus+Merkezi Projeler Bilgi Günü” etkinliği ilk olarak Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çok sayıda akademisyenin katıldığı programda Erasmus projelerine dair detaylı bilgilendirme yapıldı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Daire Başkanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder, Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Nermin Bulunuz, Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Recep Yücedoğru, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mücahit Özdemir ile akademisyenler ve kurum temsilcileri katıldı.

“FONLARDAN DAHA FAZLA BÜTÇE ALABİLİRİZ”
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Erasmus programlarına üniversite olarak ciddi bir yatkınlıklarını bulunduğuna işaret ederek; “Zaten aşina olduğumuz ve uzun zamandır içerisinde yer aldığımız bir uygulamanın yeni adımlarını burada ilk kez düzenlenen toplantıda dinleyeceğiz. Üniversite olarak ana hedeflerimizden birisi de Erasmus ve benzeri programlarda daha üst seviyelere çıkabilmektir. Erasmus programına sadece öğrenci hareketliliği olarak bakmamak gerekiyor. Bu programda ciddi fonlar da var. Üniversite ve akademisyenler olarak o kısımdan daha fazla pay alabilmenin peşine düşmemiz gerekiyor. Bunun yolunu da konuk konuşmacılarımızdan dinleyerek öğreneceğiz. Etkinliğe katılan ve araştırmaya meraklı hocalarımızın da bu konuda üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getireceğine gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

“PROJE OFİSİ AÇILIYOR”
Konuşmasında yeni bir projenin müjdesini de veren Rektör Yılmaz, Erasmus Koordinatörlüğü bünyesinde kurulacak Proje Ofisi ile fon gelirlerinden daha fazla yararlanmaya yönelik çalışmalar yürüteceklerini açıkladı. Yeni ofis hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini belirten Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Akademisyenlerimiz, proje çalışmaları ve doğru fonlama konusunda bu ofisimizden destek alacaklar. Proje Ofisimiz üzerinden her türlü desteği sağlayacağız. Bir araştırma üniversitesiyiz ve bu ligde çok daha üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz. Hızlıca yükselebilmemizin en önemli adımlarından birisi de buralardan elde edilecek fonların kullanılmasından geçiyor. Üniversitemizin kapasitesine olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz. Kritik bir eşikteyiz ve hep birlikte çalışarak bu eşiği aşacağımızı biliyoruz” dedi.

Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Daire Başkanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder ise ilk etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için üniversite yöneticilerine teşekkür etti. Erasmus hareketliliğinin detaylarına yönelik sunum yapan Dr. Rana Kasapoğlu Önder, mevcut fonlardan daha fazla yararlanabilmek için Türkiye Ulusal Ajansı olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Türkiye Ulusal Ajansı yetkililerinin sunumlarıyla devam eden etkinlik, fonlardan faydalanan akademisyen ve sektör temsilcilerinin konuşmalarının ardından sona erdi.