Norm Haber

Eviyle gündem olan Serenay Sarıkaya’ya Gülben Ergen’den tepki

Narin Güran cinayetini ilk günden itibaren takip eden ve sosyal medya hesabından sık sık paylaşım yapan şarkıcı Gülben Ergen, eviyle gündeme gelen oyuncu Serenay Sarıkaya'nın konuyla ilgili herhangi bir tepki göstermemesine çıkıştı.

Serenay Sarıkaya, Hollywood yıldızlarının evlerinin kapılarını açtığı AD dergisinin Orta Doğu baskısının kapak yıldızı oldu.

AD, Middle East dergisi için Rumeli Hisarüstü’ndeki evinde özel pozlar veren oyuncu “Evim, benim kabuğum gibidir ve kabuğumda olduğumda kendimi güvende hissediyorum” dedi.

Eviyle gündem olan Serenay Sarıkaya’ya şarkıcı Gülben Ergen tepki gösterdi.

“NARİN BÜYÜSEYDİ BELKİ ONU TAKİP EDECEKTİ”

Narin Güran cinayetinin ilk günden bu yana takipçisi olan Ergen, Sarıkaya’ya şu sözlerle yüklendi:

“Serenay Sarıkaya’nın evi çok güzel. Kendisi çok çok güzel. İşleri çok güzel. Şıklığı, duruşu, başarısı tartışmasız müthiş. Milyonlarca genç kızı peşinden sürükleyecek bir hayran kitlesine sahip. Ben de çok beğeniyorum kendisini ve işlerini. Narin büyüseydi belki onu takip eden hayranlarından biri olacaktı. Bu ülke insanlarından ekmek yiyip bu ülkede öldürülen çocuklara hassasiyetle yaklaşan mesajlar görmek isterdim kendisinden.”

Gülben Ergen’in bu yaklaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar Ergen’i haklı bulurken bazı kullanıcılar da Sarıkaya’ya gereksiz yüklendiğini savundu.

NE OLMUŞTU?

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta 15.00 sıralarında kaybolmuştu.

Narin’in amcası muhtar Salim Güran ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Arama çalışmalarının 19’uncu gününde Narin’in cansız bedeni giriş çıkışların kapatıldığı mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde üzeri taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu.

Ardından 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki isimlerden Nevzat Bahtiyar, ilk ifadesinde Narin’i Eğertutmaz Deresi’ne kendisinin gömdüğünü itiraf etmiş, Salim Güran’ın cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini söylemişti:

“Cesedi araç içerisinde getirdi. Battaniyeye sarılıydı. Birlikte çuvala koyduk. Muhtar ayrıldı. Çuvalı kendi aracıma alıp daha sonra dere yatağına götürerek gömdüm.”

Bahtiyar ikinci ifadesindeyse Salim Güran’ın kendisini ailesini öldürmekle tehdit ettiğini iddia etmişti. Bahtiyar ifadesinin ardından ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Soruşturmada gözaltına alınan köy imamı 11 Eylül’de serbest bırakılmıştı.

Savcılık sorgusu tamamlanan 22 şüpheliden dokuzu için tutuklama istenmişti. Mahkeme sekiz şüpheliyi tutuklamıştı.

Tutuklananlar arasında Narin Güran’ın annesi Yüksel, abisi Enes, amcası Fuat, kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy yer alıyor.

Tutuklamaya gerekçe yapılan suçlamalar şöyle: Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran için ‘kasten öldürme suçuna iştirak etmek’, amca Fuat Güran için ‘suç delillerini yok etmek’, diğer beş şüpheli içinse ‘suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek’.

Narin’in amcaları Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran, kuzeni Melike Güran ve Salim Güran’ın işçisi R.A.’ysa adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. 14 Eylül’de R.A. tekrar gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Baba Arif Güran’la birlikte 10 kişi de savcılıkça serbest bırakılmıştı.

Ardından iki şüpheliyle tutuklanan amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da gözaltına alınmıştı. Şüpheliler İ.K. ve Ş.K. serbest bırakılırken, Hediye Güran tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yenge Hediye Güran’ın tutuklanmasıyla toplam tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.

ADLİ TIP RAPORUNUN DETAYLARI

Narin’in ölümüyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporun detayları ise şöyle:

* Mevcut verilerle çocuğun cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda değerlendirme yapılamadığı

* Mevcut verilerle çocuğun zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı

* Ölümün 21.08.2024’te meydana geldiği

* Sol diz altında bacağın kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından gerçekleştirildiği

* Otopside alt ve üst çenede bazı dişlerin yerinde olmadığı, bir kısmının torba içerisinde bulunduğu, mevcut dişlerin de yerlerinden kolayca ayrıldıkları tespit edilmiştir

* Ölüm sebebi ‘ağız ve burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği’ belirtilmiştir.