Norm Haber

EYT’den İYİ Parti’ye ‘Artagan’ cevabı’

Marmara EYT Federasyonu ve EYTSYD Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in grup toplantısında tanıttığı "ARTAGAN" projesini hatırlatarak EYT sorununun çözümsüz olmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’ye 300 milyar lira kaynak sağlayacak “ARTAGAN” projesini  “Adı gibi memleketimizi, bolluk ve berekete kavuşturma yolunda, çok önemli bir kilometre taşıdır” sözleri ile tanıtmıştı.

Marmara EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak,  Akşener açıkladığı projeyi hatırlatarak, iktidar kanadının belrittiği gibi EYT sorununun çözümünde kaynak sorunu yaşanmayacağını ve EYT sorununun çözümsüz olmadığını vurguladı.

Gönül Boran Özüpak, “Sadece adaleti sağlayarak yılda 300 Milyar TL tasarruf imkanı varken ; #EmeklilikteYaşaTakılanlar sorunun çözümsüz olduğu söylenemez. 2021 bütçesinin 1,1 Trilyon TL hedeflendiğini düşünürseniz, bu rakamın ne kadar büyük bir zenginlik olduğu da ortadır.” ifadelerini kullandı.

Gönül Boran Özüpak, “Sosyal devletten beklentimiz; Çalışanın üstündeki adaletsiz vergi yükünün kaldırılması, Kaynakların adil paylaşımı Kayıt Dışı İstihdamın önüne geçilmesi, Böylece #EmeklilikteYaşaTakılanlar dahil bir çok toplumsal mağduriyetin çözüm kaynağı bulunur..” dedi.

Boran Özüpak’ın , “Devlet, sadece kayıt dışı ekonomiyi besleyen; Yolsuzluk, Kaçakçılık Vergi Kaçırma suçlarının önüne geçebilse, devlet bütçesine o an 300 Milyar TL ek sağlamış oluyor. #EmeklilikteYaşaTakılanlar’ ın 1 yıllık maliyeti ise sadece 15 Milyar TL..” paylaşımı da dikkat çekti.