Norm Haber

EYT’lilere miting çağrısı

DİSK'in 12 Aralık'ta İstanbul Kartal Meydanı'nda düzenleyeceği miting için EYT'lilere ardı ardına katılım çağrısı geldi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Artık Yeter! Geçinmek İstiyoruz” sloganıyla 12 Aralık Pazar günü Kartal’da meydana iniyor.

Miting öncesi EYT’lilere ardı ardına çağrılar geldi.

EYT Federasyonu ve İstanbul EYT Derneği’nden yapılan açıklamada “12 Aralık Pazar günü @diskinsesi tarafından Kartal Meydanın’ da düzenlenecek mitinge katılım sağlayacak @EytFederasyonu dernekleri saat 12:00′ de Kartal Marmaray Durağında buluşacaklar…” denildi.

Miting öncesi DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan da EYT’lilere çağrı geldi.

Çerkezoğlu, “En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi için #12AralıktaKartalda omuz omuza EYT mağduriyetinin son bulması için #12AralıktaKartalda haykırıyoruz” mesajıyla EY

Miting öncesi 6 Aralık’ta yapılan basın açıklamasında da “İşsizlikten, pahalılıktan, zamlardan, faturalardan bıktık artık! Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, bu ülkenin ekonomisini biz büyütüyoruz ama geçinemiyoruz. Borçla yaşamaktan bıktık. İşçiler olarak patronlardan çok vergi vermekten bıktık” denilmişti.

Açıklamada, emekçilerin talepleri şu ifadelerle aktarılmıştı

“Emek ucuzlasın, memleketin taşı toprağı ucuzlasın tezgahını bozmak için, kara kışı işçi baharına çevirmek için, asgari ücretin en az net 5200 TL olması için, asgari ücretin ve tüm ücretlerin asgari ücret tutarında vergi ve kesintilerin kaldırılarak tüm ücretlere 1000 lira iyileştirme yapılması için, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi için, EYT mağduriyetinin son bulması için, sendikalaşma, grev ve tüm demokratik hak arama yollarının önündeki engellerin kaldırılması için 12 Aralık Pazar günü, saat 14.00’da Kartal Meydanı’nda buluşuyoruz.”