-
-
Merkeze bağlı Ulaş köyünde yaklaşık 12 yıldır çiftçilikle uğraşan Ahmet Yılmaz, hobi olarak başladığı seracılığı geliştirdi.
80 metrekareden 4 bin metrekareye serasını çıkartan Yılmaz, iş ortağı Mehmet Çağtay ile birlikte ata tohumundan fide yetiştirmeye başladı.
-
-
4 yıllık bir çalışmanın ardından ata tohumundan verim almaya başlayan Yılmaz, gördükleri ilgiden memnun.
Yerli Tokat domatesi ve biberinin yanı sıra diğer sebze çeşitlerinin fidelerinden üreten Yılmaz, hibrit çeşitlere göre ata tohumu ile üretilen fidelerin daha hesaplı olduğunu kaydetti.
-
-
“Yılmaz, ata tohumlarının köylerden temin ettiklerine dikkat çekerek, “Bu tohumları geçen yıl itibariyle seramızda deneme yaptıktan sonra bu sene üretime geçtik.”
-
-
“Şu anda Ata tohumu dediğimiz Tokat’ın yerli domatesi, Tokat biberine şu anda sahibiz. Bu sene fidesini üreterek satışa sunmaya başladık. Ata tohumlarından yetişen sebzeler hem lezzetli hem de sofralarımızda göze hitap ediyor.”
-
-
“Üç yıldır bu çalışmaları yapıyorduk. Daha yeni üretime geçtik. Bu tohumlar siz de bilirsiniz ki 15-20 yıllık tohumlardır. Bunları çimlenme, şekil bozuklukları vardır. Biz bunları görmeden üretime geçmedik” dedi.