-
-
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta olan 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından 20 Şubat’ta 3 dakika arayla Hatay’da olan 6.4’lük ve 5.8’lik depremlerde yıkılan ya da ağır hasar alan binaların enkazı altında kalan çok sayıda araç, kullanılamaz hale geldi.
-
-
Hatay’da moloz yığınları altında kalan ya da hasar alıp çöken binaların çevresinde bulunan araçlar, yetkililer tarafından belirlenen otopark ya da boş arazilere çekiliyor.
-
-
Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı görevlilerinin kullandığı çekicilerle sahada hasar gören, sahipsiz araçlar toplanıyor.
-
-
Hasar durumu farklılık gösteren araçlar, güvenliği özel harekat polisi tarafından sağlanan park ya da boş arazilerde, kayıt işlemlerinin ardından çekiciden indiriliyor.
-
-
RESMİ EVRAKLA ARAÇ TESLİMİ
Parklardaki personel, araçların güvenliğini sağlamanın yanı sıra hasarlı ve hasarsız olarak ayırma işlemini gerçekleştiriyor.
-
-
Depremde hayatını kaybeden araç sahiplerinin yakınları ise resmi evrak göstermeleri durumunda araçları teslim alabilecek.
-
-
Otoparka yaklaşık 3 bin aracın getirildiği ve bu araçlardan 3’te 1’inin orta hasarlı, 3’te 1’inin de ağır hasarlı olduğu öğrenildi. Ulaşılamayan ya da gelip alınamayan araçların bir süre sonra Milli Emlak’a devredileceği belirtildi.
-
-
ENKAZ ALTINDA KALANLAR DA TOPLANACAK
Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bazı binaların altında hala araçlar olduğu ve bunların da enkaz çalışmalarının tamamlanmasıyla otopark ya da boş araziye çekilmesi öngörülüyor.
-
-
Toplanan araçların çekildiği otoparklardaki manzara ise depremin yıkım etkisini gösterdi.
-
-
Getirilen araçlardan bazılarının tamamen ezildiği, üst üste kat yapıldığı ve otoparkta toplanan araç sayısının fazlalığı havadan görüntülendi.