Norm Haber

Gazeteci Deniz Zeyrek’ten EYT açıklaması

Gazeteci Deniz Zeyrek, iktidarın EYT konusunda ciddi bir sıkışmışlık içine girdiğini söyledi. Zeyrek, "Bir çözüm bulunsa da hükümetin aleyhine dönebilir" dedi.

Habertürk TV canlı yayının konuşan Sözcü gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, EYT konusundaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde  bulundu.

Zeyrek’in yorumu şöyle:

“Artık seçim sathı mailine girdik. Bu tür konular daha yoğun konuşulacak. Çünkü çok sayıda insanı ilgilendiriyor. EYT’liler ciddi bir tavır ortaya koydu. Örgütlendiler. Eylemler yaptılar. Ciddi serzenişleri var. Siyasetçiler bunları görmezden gelemiyor.

Hükümet öyle sıkışmış durumda ki. Bir tarafta bu gerçek var, öbür tarafta da ülkenin ekonomik koşulları var. Bir kalem oynattığınızda çok ciddi maliyetler ortaya çıkıyor.

90’larda da bu çok tartışıldı. Eylemlerde tabutlar kullanıldı. Mezarda emeklilik gibi.

Bir çözüm bulunabilir mi? Bulunursa da hükümetin aleyhine dönebilir. Şöyle düşünün: İşte 50 yaş şartı koydun, işsiz kalma şartı koydun, grubu daralttın. 3 milyon kişi varsa 200 bin kişi yararlanacak şekilde tanımladın. 200 bin kişiyi mutlu edersin, oyunu alırsın ama geri kalanı iktidara tepkisi daha da artar. Böyle de bir sıkışmışlık var.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bakanlar, bürokratlar daha realist konuşuyor. Bu işi yapamayız, zor bu iş gibi mesajlar veriyorlar. Bir tarafta da siyasetçiler  Haziran 2023’te hesap verecekler. Millet sandıkta tercih ortaya koyacak. Siyasetçiler de bundan çekindikleri için bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar.”