Norm Haber

Gazeteci Sarıkaya muhabire tokat attı, özür diledi

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, canlı yayında yaşanan ses problemini çözmeye çalışan İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat attı. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, Sarıkaya özür diledi.

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yılı sebebiyle şehre gitti.

Sarıkaya, Gaziantep Panaroma Müzesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i konuk etti.

Canlı yayın esnasında ses problemi yaşanmasının ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep muhabiri Ahmet Demir ikilinin mikrofon bağlantısını kurmaya çalıştı.

Bu esnada, Sarıkaya sinirlenerek İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atarak itti.

Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayılırken, hem Sarıkaya’ya hem de olaya tepkisiz kalan Başkan Şahin’e tepki geldi.

Sarıkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile özür diledi.

Sarıkaya, şunları söyledi:

SARIKAYA ÖZÜR DİLEDİ

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettiğim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum.”

FATMA ŞAHİN: TEPKİSİ ÇOK YANLIŞTI

BaşkanŞahin de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. @msarikaya6 kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.” dedi.

HABERTÜRK TV’DEN ÖZÜR MESAJI

Habertürk TV’den yapılan açıklamada, “Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz” denildi.

TOKAT YİYEN MUHABİRDEN AÇIKLAMA

İHA Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde kameraman olarak çalıştığını, olay günü de Muharrem Sarıkaya’nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportajı için görevlendirildiğini belirten Ahmet Demir, “Hak etmediğim bir davranışa maruz kaldım. Beni rencide etti. Kendisine dava açacağım” açıklamasını yaptı.

Sarıkaya’dan şikayetçi olacağını belirten Demir, Sarıkaya’ya yardım etmek isterken olayın yaşandığını belirterek şunları söyledi:

* Yayın sırasında Muharrem Sarıkaya’nın telefonu bozulmuş. Hareketler yapıyordu. Ben de kendisine yardımcı olmak adına kendi telefonumu kullanması için götürdüm. Öyle bir zorunluluğum da yoktu. Özrünü kabul etmiyorum.