Gazeteci Zafer Şahin’den EYT açıklaması: Rakamlar abartılıyor

Takvim gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, EYT konusunda rakamların abartıldığını belirterek, “ilk planda faydalanacak insan sayısı 480 bin civarında” açıklaması yaptı.

Gazeteci Zafer Şahin’den EYT açıklaması: Rakamlar abartılıyor

Ankara Masası TV’ye konuşan Gazeteci Zafer Şahin, EYT’nin çıkacağı görüşünde olduğunu söyledi.

Şahin’in açıklamaları şöyle:

“Yaptığım görüşmelerden edindiğim sonuç EYT’nin çıkacağı yönünde. Ama şöyle: Rakamı çok abartıyorlar. 5.5 milyon 6 milyon. Hayır peyderpey. Her yıl zaten belli sayıda kişi emekli oluyor. Benim duyduğum, ilk planda, eğer EYT 2022 sonuna doğru çıkarsa, ilk planda faydalanacak insan sayısı 480 bin civarında olduğu söyleniyor.

Siz bu düzenlemeyi yaparken, bizi de mağdur etti o zaman, hukukta çok temel bir kural var, geriye doğru işlemez. Bu insanlar o şartlarda emekli olacaklarını düşünerek çalışmaya başlamışlar. O zaman bir ara formül bulsalardı. O zaman bu insanların derdine derman olacak bir çözüm getirselerdi de bu mesele böyle 22 yıldır sürüncemede kalmasaydı.

Düşüncene 46-50 yaşındasın, işsiz kalıyorsun, emekli olamıyorsun, bir iş yerine gidiyorsun seni yaşlı buluyorlar, evde oturacak kadar yaşlı da değilsin. Bu insanların suçu ne. Devlet bunları mağdur etmiş. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Çıkacağını düşünüyorum. EYT meselesi Türkiye’de bir sosyal yara haline gelmiş durumda. En azından hastanede gidip tedavisini olabileceği bir sistemin olması lazımdı. Maaş olmasa bile en azından bazı haklardan yararlanmasını sağlayacak bazı düzenlemeler olması lazımdı. Bunlar yapılsaydı belki bu mesele bu kdaar gündemde yer işgal etmeyebilirdi.

Benim haber kaynaklarımdan edindiğim bilgi bunun çıkacağı yönünde. İnşallah çıkar. Bizler de emekli oluruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir