Norm Haber

Gazze’ye destek mitingine, Hamas yöneticisi Zuhri ile Bilal ve Sümeye Erdoğan da katıldı

Filistin'e Destek Platformu çatısı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Gazze'de bir yıldır devam eden saldırılara karşı Üsküdar Sahil Meydanı'nda miting gerçekleştirdi.

Mitinge Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın çocıklarından İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve vatandaşlar katıldı.

Mitingde AKP İstanbul Milletvekili sanatçı Yücel Arzen, Filistin için hazırladığı ezgiyi seslendirdi.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, işgal son bulmadıkça ve soykırım durmadıkça susmayacaklarını söyledi.

Hamas yöneticisi de mitingde

AA’da yer alan habere göre, Mitinge katılan Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri de Türkiye’de yapılan mitinglere atıfta bulunarak, İsrail’i destekleyen ABD ve diğer ülkelere karşı Türkiye’nin Filistin’le birlikte olduğunu belirtti.

Zuhri, “İsrail, bu sürede Gazze ve Filistin üzerindeki planlarını gerçekleştiremedi. Hamas’ın elindeki esirlerini kurtaracaklarını söylemişlerdi. Bir yılda bütün teknolojik imkanlarına rağmen bırakın onları ele geçirmeyi, yerlerini bile tespit edemediler. İsrail, Aksa Tufanı başladıktan sonra ülkeyi terk eden yerleşimci siyonistleri geri döndüreceklerini söylemişti ama bir yılda çıkanların sayısı artmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Son saldırılarla İsrail’in savaşı daha geniş alanlara taşımaya çalıştığına dikkati çeken Zuhri, Orta Doğu’da İsrail’e yer olmadığını ve Kudüs’ün yeniden özgür olacağını söyledi.