Norm Haber

İki genç kadını katletmişti! Katil polisi arayıp, kendisini ihbar etmiş

Semih Çelik'in işlediği çifte cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İkbal Uzuner'in cep telefonunun çözüldüğü, Ayşenur Halil'in ise iPhone olan cep telefonunun şifresini henüz kırılamadığı ancak çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Çelik'in, Ayşenur Halil'i evde öldürdükten sonra polisi arayarak kendisini ihbar ettiği ve İkbal Uzuner'le buluşmak için surlara hareket ettiği saptandı.

İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik, kendisiyle yaşıt olan Ayşenur Halil’i ve İkbal Uzuner’i katletti. Önce Ayşenur Halil’i kendi yaşadığı Eyüp’teki evinde öldüren Çelik, Edirnekapı’daki surlarda buluştuğu İkbal Uzuner’i de vahşice öldürmüştü. Ardından Çelik, surlardan atlayarak yaşamına son vermişti.

Ayşenur ile dışarıda buluşmuş

Öte yandan katil zanlısı Semih Çelik’in Ayşenur Halil’le dışarıda buluştuğu ve kahvaltı yapmak için birlikte bir fırına giderek ekmek aldıkları tespit edildi. İkilinin fırına birlikte gittikleri, çevredeki güvenlik kameralarından elde edildi.

Sabah’ın haberine göre genç kızı evine götüren Çelik’in burada cinayeti işledikten sonra kendi cep telefonundan polisi arayarak cinayet işlediği yönünde ihbarda bulunduğu ve ikinci cinayeti işlemek üzere İkbal Uzuner’le buluşmak üzere Fatih’teki surlara hareket ettiği öğrenildi.

Çelik’in laptopundaki inceleme sürüyor

Ayşenur Halil’in kullanımında olduğu iPhone marka cep telefonunun ise henüz çözülemediği, soruşturma birimlerinin incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. Semih Çelik’in laptopundaki incelemenin de sürdüğü öğrenildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan ve 19 gün sonra cesedi dere kenarında çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam edilirken, İstanbul Fatih’te 4 Ekim Cuma günü akıllara durgunluk veren bir vahşet yaşandı.

Fatih ilçesindeki surlara çıkan 19 yaşındaki katil Semih Çelik, 19 yaşlarındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i canice öldürülmesinin ardından kendini surlardan aşağı atması sonucu hayatını kaybetti. Ülke gündemini sarsan vahşice işlenmiş cinayetlerin ardından belirli internet siteleri, Discord ve Telegram’da örgütlenen kadın düşmanı, erkeğin üstünlüğünü savunan “incel” gruplar gündeme geldi.

Türkiye’nin pek çok ilinde kadınlara yönelik erkek şiddetine karşı eylemler düzenlenmeye başladı.