Norm Haber

İl Sağlık Müdürü açıkladı: İşte Bursa’da hastanede tedavi görenlerin aşılanma oranı

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi YavuzYılmaz, Bursa'da hastanede tedavi gören hasta sayısının 500 civarında olduğunu ve bu hastaların yüzde 90'ının aşı olmadığını açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, YeniDönem Gazetesi’nden Lale Akasoy’a Bursa’da koronavürüs vakalarının son durumu hakkında bilgi verdi.

Kentte günlük vaka sayılarının 4 haneli rakamlara ulaştığının altını çizen Yavuzyılmaz, günde 7 bin civarında da test yapıldığını söyledi.

Bursa’da yoğun bakım dahil 500 civarında kovid-19 hastasının yatarak tedavi gördüğünü kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, bu hastaların yaklaşık yüzde 90’ının aşısız olduğunu açıkladı.

“İKİ YILDIR EMEK VERİYORUZ”

Bursalı vatandaşların ihmalkarlığına sitem eden Yavuzyılmaz şu ifadeleri kullandı: “Mihraplı parkına giden vatandaşlar maskesiz ve mesafesiz adeta iç içe oturuyorlar. Düğünler, organizasyonlar… Binlerce çalışanımızla birlikte iki yıldır verdiğimiz bunca emek, bunca mücadeleden sonra bu görüntülerle karşılaşmak bizleri üzüyor. Hala aşı karşıtları ve kararsızlar var. Sayın Valimiz Yakup Canbolat ile birlikte bu süreci yakından takip ediyoruz ve değerlendiriyoruz.”