Norm Haber

İnce’den Bahçeli’ye Öcalan tepkisi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin terör elebaşı Abdullah Öcalan hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında terörün sonlandırılmasına ilişkin dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Türkiye’nin yeni bir çözüm sürecine değil, bin yıllık kardeşliği daha da kuvvetlendirmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Bahçeli, “Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere sesleniyorum; Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun gelsin TBMM’de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız.” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Milliyeti Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin bu çıkışına yanıt verdi.

İnce, “İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin!” dedi.