Norm Haber

İngiliz futbolculara ırkçı saldırı!

Euro 2020 finalinde penaltı vuruşlarından yararlanamayan İngiliz futbolcular Bukayo Saka, Marcus Rashford ve Jadon Sancho sosyal medyada ırkçıların çirkin sözlerine maruz kaldı.

Avrupa Şampiyonası finalinde İtalya, normal süresi 1-1 biten maçta İngiltere’yi penaltılarla devirerek kupaya uzanmıştı. İngiltere adına son üç penaltıyı kullanan Bukayo Saka, Marcus Rashford ve Jadon Sancho sosyal medyada ırkçıların çirkin sözlerine maruz kaldı. 3 futbolcunun da Twitter ve Instagram üzerinde geçmişte yaptığı paylaşımlara yorum ekleyen birçok kullanıcı, maymun emojileri ve ırkçı ifadeler kullandı. İngiliz polisi ise bu tip davranışların tolere edilmeyeceğini ve konuyu araştırdıklarını açıkladı.

İngiltere Futbol Federasyonu söz konusu mesajları kınayan bir açıklama yayınladı. Irkçı saldırılar nedeniyle yaşanan üzüntünün dile getirildiği metinde, “Açıkça belirtmek isteriz ki, bu iğrenç davranışın arkasında yer alan kişileri takımın taraftarı olarak görmüyoruz. Oyuncularımıza her anlamda destek vermeyi sürdüreceğiz ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Sosyal medya firmaları bu konuda bir adım atıp, bu gibi davranışları gerçekleştirenleri siteden uzaklaştırmalı ve yargı nezdinde gereken delilleri sağlamalı” ifadelerine yer verildi.