Norm Haber

Lübnan hattı ateş altında: En büyük hava saldırısı başladı, 356 kişi öldü

İsrail Lübnan'a şimdiye kadarki en büyük hava saldırısını başlattı. İsrail ordusu, Lübnan kasabalarında Hizbullah’ın silah sakladığını iddia ettiği evleri hedef aldı, 1100'den fazla bombardıman düzenledi. Hizbullah ise üç İsrail mevzisini çok sayıda roketle vurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında en az 356 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Kuzeyde güç dengesini değiştireceğimizi söylemiştik, şimdi tam olarak bunu yapıyoruz. Önümüzde zorlu günler var" dedi. İsrail, akşam saatlerinde Beyrut'a hava saldırısı düzenleyerek Hizbullah'ın lider kadrosundan Ali Karaki'yi hedef aldı. Karaki'nin akıbeti belirsiz. İsrail hükümeti, 30 Eylül'e kadar ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.

İsrail ile Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar şiddetlendi.

Hizbullah’ın dün İsrail’i roketlerle vurmasının ardından İsrail ordusu bu sabah yeniden Lübnan’ı bombalamaya başladı. Ordu, 800 Hizbullah hedefini vurduğunu bildirdi.

Hizbullah’a karşı en geniş çaplı hava saldırılarını başlattığını açıklayan İsrail ordusu, Lübnanlıları Hizbullah hedeflerinden uzaklaşmaları konusunda uyardı.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, “Hizbullah tarafından silah depolamak için kullanılanlar gibi askeri amaçlarla kullanılan bina ve alanların içinde ve yanında bulunan Lübnan köylerindeki sivillere kendi güvenlikleri için derhal tehlikeden uzaklaşmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamada “Muharebe altyapısını hedef alan saldırılar gerçekleştirdik, hedefleri vuruyor ve yeni aşamalara hazırlanıyoruz” denildi.