Norm Haber

İşte İYİ Parti lideri Akşener’in seçim sonrası planı!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener “Ben Cumhurbaşkanlığına dair çalışma yapmadım, yapmayacağım. Seçilecek kişiyi biz aday göstereceğiz. Bu kişi yeni Erdoğan olmayacak. Ondan sonra parlamenter sisteme hızlı geçilecek. Sonra yürütmeden sorumlu bir başkan yardımcısı seçilebilir” dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Karar TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, “Dış politika 150 yıldır bir hafızanın devredildiği başından itibaren akılcı yürüdüğü böyle bir dış politika mantığı var akıldan uzak, şahsi bir anlayış ile karşı karşıyayız.” dedi.

“Ciddi bir devlet krizi olduğuna inanıyorum” diyen Akşener, iç politikada da, dış politikada da hatalar olduğunu söyledi.

İYİ Parti’nin akılcı, aklın merkezinde bir dış politikası olacağını söyleyen Akşener, “Devlet hafızasının var olduğu bir ciddi bakış açımız var” dedi.

BAŞBAKANLIK TARTIŞMASI

Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak “Ben hiç bir zaman asabiyet, aşırı sevinç üzerinden bir cümle kurmam. Ben siyaseti çok ciddiye alıyorum, son derece düşünülmüş, bilerek, net bir şekilde ben cumhurbaşkanı adayı değilim başbakan adayıyım” diye konuştu.

‘BU UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

“Biz Cumhurbaşkanlığı sisteminin, bu ucube sistemi değiştirmek için yola çıktık” diyen Akşener, “Ben Tayyip Bey’in şahsına bir düşmanlık beslemiyorum” ifadelerini kullandı.

‘ADAYIMIZ YENİ TAYYİP ERDOĞAN OLMAYACAK’

Akşener, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağının yine altını çizerken “Ben kesinlikle cumhurbaşkanlığına dair bir çalışma yapmadım yapmayacağım” dedi.

Akşener sözlerine “Bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak ama yeni bir Tayyip Erdoğan olmayacak” diyerek devam etti.

Akşener, seçilecek yeni Cumhurbaşkanının Yardımcısının fiilen Başbakanlık yapabileceğini de sözlerine ekledi.