Norm Haber

İYİ Partili Türkoğlu’ndan MEB’e: O soruyu iptal edin!

LGS Fen Bilimleri testinde yer alan tartışmalı soruyla ilgili olarak İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'ndan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e "iptal edin" çağrısı geldi.

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) Fen Bilimleri testinde yer alan bir soru kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Bakanlıkça açıklanan A kitapçığında 13. sırada yer alan sorunun doğru yanıtı olarak cevap anahtarında C seçeneği açıklandı.

Sorular üzerinde inceleme yapan öğretmenler ve uzmanlar ise doğru yanıtın A olduğu görüşünde.

Veliler MEB’in e-itiraz sayfasından sorunun iptali talebiyle başvuru yaparken, sosyal medyada da tepkilerini ve açıklama beklentilerini dile getiriyor.

Velilere bir destek de İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’ndan geldi.

Söz konusu soruyu X hesabından paylaşan Türkoğlu, “Bir işinizi de düzgün yapın” diyerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e konuyla ilgili tartışmaları sonlandırlması çağrısında bulundu.

Kendisi de öğretmen olan Türkoğlu, “Geçtiğimiz Pazar günü yapılan LGS Fen Bilimleri testinde yer alan bir soruda doğru yanıt kargaşası oluştu. MEB kitapçığında, doğru seçenek olarak (C) şıkkı açıklanırken, uzmanlar, “Doğru yanıt A seçeneği” diyor. Bu durumda Bakanlığa düşen hem kafa karşıtlığını gidermek, hem de muhtemel bir haksızlık olacaksa, bunu ilgili soruyu iptal ederek bir an önce gidermektir. Bu hassasiyeti göstermeyi bari bir an önce akıl edin de, mağduriyete yol açmayın!” ifadelerini kullandı.