Norm Haber

Kabine toplantısı başladı! İşte masadaki başlıklar…

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantının ana gündem maddesini İsrail'in Ortadoğu'daki saldırıları olacak. Toplantıda ekonomi politikası ve terörle mücadele de masada olacak diğer konular...

Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı saat 15.35’te başladı.

Toplantının ana gündem maddesini İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları olacak.

Hafta sonunda Hizbullah lideri Nasrallah İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

İsrail’in saldırılarının durdurulması için diplomasi trafiği sürerken, atılacak adımlar da Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek. Diğer yandan Gazze’de ateşkesin sağlanması için girişimler değerlendirilecek başlıklar arasında.

BM ZİRVESİ DE GÖRÜŞÜLECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Toplantısı için gittiği ABD’de yaptığı görüşmeler de Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek.

YENİ YASAMA DÖNEMİ

Kabine, 1 Ekim itibarıyla başlayacak yeni yasama yılına dair hazırlıkları da görüşecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirilecek düzenlemeler ele alınacak. Bu kapsamda, Siber Güvenlik Başkanlığının kurulması ile yeni ve sivil anayasa çalışmaları da değerlendirilecek.

EKONOMİDE SON DURUM
Ekonomide son durum da Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek. Orta Vadeli Program’da yer alan hedeflerin gözden geçirilmesi beklenirken, enflasyon, yatırım, istihdam konuları da masaya gelecek.

Terörle mücadelede son durum, atılacak adımlar da toplantının bir diğer konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı sonrasında açıklama yapması bekleniyor.