Norm Haber

Kadın cinayetlerinin ardından biber gazına fahiş zam! Stoklar tükendi

4 Ekim'de İstanbul'da yaşanan vahşetin ardından kadınlar tarafından güvenlik amacıyla biber gazı gibi savunma ürünlerine fahiş zam geldi. Peki Bursa'da biber gazı fiyatlarında son durum ne? Detaylar haberimizde...

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

4 Ekim’de İstanbul’da yaşanan 2 kadın cinayetinin ardından biber gazı gibi savunma ürünlerine gelen talep dolayısıyla fiyatlara fahiş zam yapıldı. Bursa’da biber gazı fiyatları 150-200 lira arasında seyrederken, internet sitelerinde bu fiyatlar 500 liraya ulaştı. Bursalılar ise biber gazına gelen fahiş zamma karşı tepkisini gösterdi.

Son günlerde biber gazına talebin artmasıyla stoklar tükendi ve zamda beraberinde geldi. Geçtiğimiz gün, 19 yaşındaki Semih Çelik’in iki genç kadını vahşice katletmesi toplumda infiale yol açtı. Bu olayın ardından kadınlar, kendilerini korumak için biber gazı gibi savunma araçlarına satın almak istedi fakat fiyatlara dudak uçuklatan zamlar yapıldığı gözlemlendi.

Türkiye’de son günlerde kadın ölümleri, çocuk tacizleri hızla arttı. Sadece 2024 yılında 395 kadın cinayete kurban giderken, neredeyse her ay 30’dan fazla kadın cinayete, tacize, sapkınlığa maruz kalıyor. Güvenlik amacıyla kadınların yanında bulundurmak istediği biber gazına gelen büyük zam sosyal medyada da tepkilere yol açtı.