Norm Haber

Karaismailoğlu ve Şentop canlı yayına bağlandı; Kılıçdaroğlu: Sarayı da bağlayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Habertürk'te Teke Tek programında yaptığı açıklamalar üzerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu yayına bağlandı. Kılıçdaroğlu, Şentop ve Karaismailoğlu ile konuştuktan sonra, "Şimdi Saray da bizi dinliyor. Onun da bağlanmasını istiyorum" dedi.

Cumhuiryet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı’nın Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programına konuk oldu. Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, kendisinin TÜİK’e alınmamasına sessiz kalan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun bu tepkisi sonrası Şentop, canlı yayına bağlandı. Şentop, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ilişkin, “Kamuoyuna yanıltıcı açıklamalar yapmasınlar” dedi.

ŞENTOP’LA TÜİK TARTIŞMASI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin TÜİK’e alınmamasına ilişkin tepkisizliğine sitemde bulunmasına cevap vermek için canlı yayına bağlandı.

Şentop, “Ben siyasi parti temsilcileriyle, genel başkanlarla hiçbir zaman günlük siyasi polemiğe girmedim, girmem. Fakat bu ilk değil ve bunun devam edeceğini düşündüğüm için bu konuya mahsus olarak açıklama yapmak istiyorum. Ben TBMM başkanıyım. Ayrıca hukukçuyum. Anayasa’yla ilişkili muhtelif dersler verdim. Bir milletvekilinin anayasa ve iç tüzükten kaynaklanan haklarıyla ilgili olarak, bu haklarla ilgili bir sorun yaşandığını TBMM başkanının ne zaman, nasıl ve hangi enstrümanlarla müdahale edeceğini biliyorum. Ancak TBMM Başkanı milletvekillerinin her türlü isteğini karşılayacak bir pozisyonda değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu ve CHP’nin politikalarına eleştirilerde bulunan Şentop, “Bu oyunlarda kendileri ve kendileriyle beraber gönüllü olarak oynayabilirler. Bu oyunun parçası olmadığı zaman TBMM Başkanı’nı ağır ve hukuku zorlayan bir şekilde itham etmek yanlıştır. Kamuoyuna yanıltıcı açıklamalar yapmasınlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkaın Şentop’a “Bakanlığa giderken sizin önünüze kilit vurulmuş bir kapı çıkarılıyorsa, gerçek bir TBMM Başkanı’nın, “Beyler siz ne yapıyorsunuz?” diye sorması gerekirdi” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, kendisine bakanlıktan randevu alınmasına ilişkin bir beklentisinin ise hiç olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Şentop, Kılıçdaroğlu’na, “Ben gerçek meclis başkanı değilsem, Kılıçdaroğlu’nun da gerçek genel başkan olmadığı tartışılır” dedi.

Daha sonrasında Kılıçdaroğlu, İBB hakkında başlatılan incelemeyle ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Yapılan tamamen kumpas. İstanbul’u almamızı bir türlü hazmedemiyorlar. Şimdiki Ulaştırma Bakanı, eskiden İBB’nin Genel Sekreter Yardımcısı. Bina yapılmış gibi tutanak tutuyorlar. Bunun hesabını soracağınıza gelip İBB’ye inceleme başlatıyorsunuz. Bakan yaptınız, dokunulmazlığı oldu. AK Parti içindekilerde söylüyor. Olmaması gereken bir inceleme. Ben müfettişlerin bir talimatla, gidelim Ekrem Bey’i bu hale getirelim, görevde alalım dediklerini düşünmüyorum.

KARAİSMAİLOĞLU BAĞLANDI, GERGİN ANLAR YAŞANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayına bağlanarak Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. İstanbul Havalimanı’nın 10 milyar euroya yapıldığını söyleyen Karaismailoğlu, havalimanı işletmesinin devlete devredilene kadar 22 milyar euro kira vereceğini açıkladı. Yap-işlet-devret modelini savunan Karaismailoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçen cuma günü dava ettiğini belirtti.

Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği tutanakları “uydurma” olarak niteledi.

Karaismailoğlu’nun Levazım Köprüsü’nün durdurulmasına yönelik CHP’yi suçladı. Altaylı ise, “Levazım Köprüsü AK Parti döneminde durduruldu” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelttiği suçlamalara ilişkin iddia diyen Karaismailoğlu’na, Kılıçdaroğlu, “İddia değil belge” şeklinde yanıt verdi.

Yayına bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında şu diyalog geçti:

Karaismailoğlu: Çok üzüntülüyüm, hiçbir belgesi olmayan bir şeyi milletin önünde söylemesi hepimizi üzmüştür. Oturduğunuz yerden iftira atıyorsunuz, çok ayıp. Helalleşmekten bahsediyorsunuz bunlar kul hakkıdır. Biz Anadolu çocuğuyuz, üzülüyorum.

Kılıçdaroğlu: Önümde İBB Teftiş Kurulu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazdığı yazı var.

Karaismailoğlu: Tamamen uydurma, kendi kafasında olan bir müfettişin uydurma bir raporudur.

Kılıçdaroğlu: Saray da dinliyor o da bağlansın. Belgesiz konuşmam.