Norm Haber

Kastamonu Çatalzeytin’de sel yıktı geçti! Bir kişi öldü

Kastamonu'nun özellikle kıyı ilçelerini vuran sel Sinop sınırındaki Çatalzeytin'de de büyük hasara yol açtı. 66 yaşındaki bir kadının toprak altında kalarak hayatını kaybettiği ilçede Akçay Köprüsünün yıkılması sonucu Kastamonu-Sinop arasındaki yol da ulaşıma kapandı.

Kastamonu’nun Bozkurt, Abana, İnebolu, Azdabay, Şenpazar ve Cide ilçelerini vuran sel Sinop sınırındaki Çatalzeytin ilçesinde de büyük hasara yol açtı.

normhaber.com’un edindiği bilgilere göre, Çatalzeytin’in Kuzsökü Köyünde meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan bir kadın hayatını kaybetti.

66 yaşındaki kadının cesedi köylüler tarafından toprak altından çıkarıldı, ancak defin işlemi savcı incelemesinin ardından gerçekleşecek.

Çatalzeytin’de köylerle ulaşım ve iletişim ise kesik. Elektrik ve iletişim hatlarının kesilmesi nedeniyle ilçeye bağlı 41 köyden sadece 10’uyla bilgi alışverişi yapılabiliyor. Köy yollarındaki çok sayıda köprü de sel suları nedeniyle yıkılmış durumda.

Çatalzeytin’de köy yollarında çok sayıda köprü yıkıldı. Onlardan biri de ilçenin Kızılcakaya Köyü ile bağlantısını sağlayan köprüydü…

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesi ile Sinop’un Türkeli ilçesi arasında sınır oluşturan Akçay’ın taşmasıyla dere üzerindeki Akçay Köprüsü de yıkıldı.

Köprünün yıkılmasıyla Kastamonu-Sinop arasında sahil yolundan ulaşım da kesilmiş oldu.

Akçay kıyısındaki Öğretmenevi, Lise binalarının ve Sanayi Çarşısının yolunu sel suları dağıttı.

İlçe futbol sahasını sel suları tamamen yok etti.

Çatalzeytin-Kastamonu yolu da bakım nedeniyle trafiğe kapatıldı.

İLÇE TARİHİNİN EN BÜYÜK FELAKETİ

Çatalzeytin Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İlçemiz tarihinde görmediği kadar büyük bir yağış ve sel felaketiyle karşı karşıyadır. Birçok ev ve işyerleri sel sularına maruz kalmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları önemle rica olunur. Telefon, elektrik ve su kesintisi devam etmektedir, köylerimizle iletişim sağlanmış olup ulaşım kopmuştur. Kuzsökü Köyü Kıvlar Mahallesindeki heyelan sonucu ne yazık ki bir can kaybımız vardır. İlçe içindeki ve dışındaki vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.” denildi.