Norm Haber

‘Kastamonu‘nun ilçeleri afet bölgesi ilan edilmeli’

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, "Kastamonu‘nun ilçeleri de Rize ve Artvin’de olduğu gibi kabine toplantısı beklenmeden afet bölgesi ilan edilmelidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Bozkurt İlçe Başkanı Güvenç Demirezen ile birlikte sel felaketi yaşayan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kastamonu’da sel sularına kapılan 6 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın’da kaybolan bir kişinin ise arandığını duyurmuştu.

Altı kişinin hayatını kaybettiği Bozkurt ilçesinde koordinasyonsuzluğun hakim olduğunu belirten Baltacı şu bilgileri verdi:

“Bize gelen talepler var. Bu talepler doğrultusunda iletişim masası kurduk ve valiliğe aktarıyoruz talepleri. Şu anda burada tam bir organizasyonsuzluk hakim. Tahliye ekibi sayısı, iş makinesi sayısı artmış ama bir kaos var. Kargaşa hakim. İletişim masamıza gelen bilgileri valiliğe aktararak yardımcı olmaya çalışıyoruz.

“Bir talebimiz var, Rize ve Artvin’de sel felaketi yaşanmıştı. Sayın Erdoğan o zaman kabineyi toplamadan o bölgeleri afet bölgesi ilan etmişti. Aynı şeyi Kastamonu için de talep ediyoruz, özellikle Bozkurt için talep ediyoruz. Bunu bekliyoruz. Bir an önce burası afet bölgesi ilan edilmeli.

“Öte yandan Kastamonu- Bozkurt yolu şu an kilitlenmiş durumda. Yardım kamyonları, iş makineleri Bozkurt’a ulaşmaya çalışıyorlar. ama Trafik yoğunluğu nedeniyle bir an önce tahliye çalışmaları yapılmalı bu yolda”

İlçe Başkanı Güvenç Demirezen ise “Buradaki iletişimsizlik hala sürüyor. Araçlar birbirine girmiş durumda. Bu koordinasyonsuzluk yüzünden daha fazla acı çekeceğiz. Gelen yardımları bile ulaştıramayabiliriz” dedi.