Norm Haber

Kılıçdaroğlu: ‘Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi mücadelesi zorlu bir yolculuk olsa dahi hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı olmadığını belirterek, “Milletimize söz veriyorum. Kararlıyız, başaracağız. Cumhuriyetimizi ne pahasına olursa olsun demokrasi ile taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, 26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adımın 99 yıl önce tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlandığını aktararak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur. Bu kutlu mücadelenin başkomutanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının ilk işinin egemenliği kayıtsız şartsız bir şekilde millete devretmek olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

“Bugün bizlere düşen de 98 yıl önce kurulan Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra, mazlum halklara da umut ışığı olmaktır. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da yaşanan gelişmeler, İslam coğrafyasında bitmek bilmeyen kardeş kavgası, bu zorunluluğun en açık kanıtıdır. Bölgemizin huzura kavuşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlı olmasından geçmektedir.”

Kılıçdaroğlu, demokrasi mücadelesinin zor bir yolculuk olmasına karşın hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı olmadığını ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasını ‘Zafer ‘Zafer benimdir’ diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir’ sözüyle çizmişti. Milletimize söz veriyorum. Kararlıyız, başaracağız. Cumhuriyetimizi ne pahasına olursa olsun demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

Saygıyla andığı Atatürk ve silah arkadaşlarının özgürlük ve bağımsızlığı karakteri saydığını, millet egemenliğine de gönülden bağlı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.