Norm Haber

Kim’e ne oldu? Sağlığı hakkındaki tartışmalar arttı

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, geçen ayın sonunda katıldığı bir etkinlikte başının arkasında yer alan büyük bandajıyla dikkat çekti. Bu durum, Haziran ayında, dünyaya servis edilen fotoğraflarda son derece zayıfladığı görülen Kuzey Kore liderinin sağlığıyla ilgili tartışmaları artırdı. Zamanında, dedesi Kim Il Sung'un ensesinde de tenis topu büyüklüğünde bir kitle bulunan Kim Jong-un durumuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Devlet destekli NK News sitesi ve Chosun Ilbo gazetesine göre, Kim, 24-27 Temmuz tarihleri ​​arasında Kore Halk Ordusu’ndaki bir etkinliğe bandaj ile katıldı. Temmuz ayı sonlarında ise bandajın gittiği ve ardından  koyu yeşilimsi bir noktanın kaldığı görüldü.

Bununla birlikte Kuzey Kore liderinin sağlığı ülkedeki en çok korunan sırlardan biri olsa da, ekonomiyi canlandırmaya ve gıda kıtlığıyla mücadele etmeye çalışan 37 yaşındaki Kim’in durumuna ilişkin nadir bir bakış açısı sundu. Haziran ayında ise Kim oldukça zayıflamış olduğu görüntüleriyle dikkat çekmişti.

İSTİHBARAT TEŞKİLATI’NDAN AÇIKLAMA

Ancak, Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı, Kim’in sağlığıyla ilgili olağandışı bir durum olmadığına inanıyor. Kuzey Koreli milletvekillerine atıfta bulunan istihbarat ajansı, bandajın birkaç gün sonra kaldırıldığını ve yara izi kalmadığını öğrendiklerini açıkladı.