Norm Haber

‘Kınama bir şey ifade etmiyor’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "İsrail'i kınamanın bir şey ifade etmediğini görüyoruz, arzumuz fiili tedbirlerin alınmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beştepe Millet Camii’nde Ankara Valisi Vasip Şahin ile birlikte kıldığı Ramazan Bayramı namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Filistin ile İsrail arasında artan gerilime değinen Oktay, İslam dünyasına seslenerek, “Lanetlemek değil de gereğini yapmakla sorumluyuz” dedi.

Türkiye olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Oktay, “Sadece kınamaların bir şey ifade etmediğini görüyoruz. Çünkü net duruş sergilenmiyor” diye konuştu.

Oktay’ın açıklamaları şöyle:

İsrail devleti, ne yazık ki tamamen bir terör devletine dönmüş durumdadır. Tamamen devlet terörü uygulayarak 74 yıldır zulüm altında yaşayan kaç tane nesil var. İnşallah bu zulüm son bulacaktır. Kim ne yaparsa yapsın Filistin toprağı ve Mescid-i Aksa Müslümanların, Filistinlilerindir. Kudüs Filistinlilerindir ve Filistin bağımsız bir devlet olarak haklı yerini alacaktır. Bütün dünya da buna saygı duymak durumundadır.

Özellikle İslam dünyası için söylüyorum, lanetlemek değil de gereğini yapmakla sorumluyuz. Dolayısıyla İslam dünyasındaki birlik ve beraberlik ne yazık ki arzu edilen seviyede değil. Bu sebeple bunu fırsata dönüştüren bazı mihraklar harekete geçiyor. Ramazan Bayramı inşallah yeniden uyanışımıza, dirilişimize ve kendi içimizdeki birlik ve beraberliğe vesile olur. Biz ayağa kalkarız ve bu zulme ‘dur’ deriz. Gerekli tüm alanlarda Türkiye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Arzu ettiğimiz fiili tedbirlerin alınmasıdır. Sadece kınamaların bir şey ifade etmediğini görüyoruz. Çünkü net duruş sergilenmiyor. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir, ilk kıblemiz olarak kalacaktır. Kudüs Filistin’in başkentidir ve başkent olarak kalacaktır.”