Kocaeli EYT’den Merttürk’e ziyaret

CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk, emeklilikte yaşa takılanların yıllardır ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirterek, “İktidar ve muhalefetiyle bu sorunu çözmek zorundayız. Bize düşen ne varsa da yanınızdayız” dedi.

Kocaeli EYT’den Merttürk’e ziyaret

Kocaeli Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Çağlayan ve yönetim kurulu CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk ve yönetimini ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

“MÜCADELENİZ KUTSAL VE ONURLU”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sizin bizde yeriniz çok farklı. Emek ve hak uğruna yapmış olduğunuz mücadele o kadar kutsal ve onurlu ki, bu mücadele de küçük bir katkımız varsa ne mutlu bize. Emeklilikte yaşa takılan meselesini çözmek bir irade işi, bir tercih işi. Tercihiniz eğer ezilenden, haktan ve emekçiden yanaysa bunu çözmek mümkün. Ama maalesef bakış açısı farklı. İktidar ve muhalefetiyle bu sorunu çözmek zorundayız ancak sanki bu mesele hükümet tarafından ekonomiyi batıracak bir mesele olarak gösteriliyor. Gösterilmeye çalışılıyor. Bu doğru değil. Mücadelenizde sonuna kadar sizinle beraber olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ERKEN EMEKLİLİK DİYE BİR ŞEY YOK!”

‘’Biz kandırılacak yaşı artık geçtik. Adalete değil, adaletsizliğe direniyoruz’ diyen Kocaeli Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Çağlayan, Merttürk ve yönetimine başarılar diledikten sonra konuşmasında EYT’lilerin sorunlarına değindi. Çağlayan; “Erken emeklilik diye bir şey yok. 40 yaşında emeklilik diye bir şey yok. En düşük emekli olacak yaş 45-46 o da kadınlarda. Ama bu bir algı oyunu erken emeklilik diye bir şey kesinlikle yok. Erken emeklilik algısından kaynaklı insanlar durumu tam kavrayamıyor. Cumhurbaşkanıyla görüşme talep ediyoruz bizi dinlesin istiyoruz fakat kabul görülmüyoruz. Bizi hedef göstermesinden dolayı insanlar bizden çekiniyor. Bizim derdimiz hakkımızı almak. Bizim yaptığımız şey siyaset değil. Bizim paramız her geçen gün eriyor. Biz geçmişteki haklarımızı istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir