Norm Haber

‘Köşe Bucak Sanata Doyacak’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Keçi Burcu’nda “Köşe Bucak Sanata Doyacak” temasıyla açık hava etkinlikleri başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerinin yeni merkezi olarak düzenlediği Keçi Burcu’nda, Diyarbakırlılar ile kente gelen yerli ve yabancı turistlerin hoşça vakit geçirmeleri için bir dizi etkinlik hazırlandı. Sur olaylarından bu yana kapalı olan tarihi burç kapılarını sanat ve kültürle birlikte turistlere açıyor.

3 Temmuz günü başlayacak etkinliklerle başlayacak program içerisinde açık hava sineması,dengbej divanı ve türküler yer alıyor.

Ayrıca etkinliklerde Diyarbakır yöresinin oyunları ve bando takımıda bir takım gösterilerde kendine yer bulacak.

Pandemi döneminde bile kültür se sanatsal faaliyetleri aksatmayan ve bu anlamda şehre yeni bir soluk getiren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Çelik; “Tarihi burç ile startını verdiğimiz etkinlikleri yıl içerisine yayıp orayı sanatseverler için bir çekim merkezi haline getireceğiz. Kültürel ve sanatsal anlamda Diyarbakırlı hemşehrilerimize güzel süprizlerimiz olacak “diyerek tarihi burçta yapılacak kültür ve sanat şölenine dikkat çekerek Diyarbakır halkının kendi kültür unsurlarını taşıyan bu tarz programlara sahip çıkması gerektiğini belirtti..