Norm Haber

Kurtulmuş: İsrail’in hedeflerinden biri Türkiye

Meclis'te yeni yasama yılının açılışında konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail'in sınır tanımız tutumları bölgeyi tehdit ediyor. Artık çivisi çıkmış bir dünya sisteminin yeni çatışma ortamlarına gebe olduğu ortadadır. İsrail'in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye'dir." şeklinde konuştu.

Yeni yasama yılı nedeniyle Kurtulmuş başkanlığında TBMM Genel Kurulu toplandı. Kurtulmuş, birleşimi açarak ve sunuş konuşmasını gerçekleştirdi.

İSRAİL’İN HEDEFLERİNDEN BİRİ TÜRKİYE

Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları: İsrail’in sınır tanımız tutumları bölgeyi tehdit ediyor. Artık çivisi çıkmış bir dünya sisteminin yeni çatışma ortamlarına gebe olduğu ortadadır. İsrail’in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye’dir. Gazze meselesinin başından bu yana devlet ve millet olarak barış ortamının tesis edilmesi için elimizden gelen her gayreti gösterdik. Gazze’de barış için çalışıyoruz. Filistin davası bütün bölge halklarının ortak davasıdır. Yeni dünyada Türkiye’nin önemi her an artıyor.

Burada Ağustos ayında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ağırladık, tarihe geçen konuşmasına şahitlik ettik ve Filistin davasına sahip çıktığımızı tüm dünyaya ilan ettik. Filistin davası, vicdan sahibi bütün insanlığın ortak noktası haline gelmiştir. TBMM olarak bu saldırgan İsrail’e karşı her alanda mücadele edeceğiz.