Norm Haber

Mark Zuckerberg, en zengin ikinci insan oldu: İşte dünyanın en zenginleri

Meta hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken Mark Zuckerberg, Jeff Bezos'u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu. İşte dünyanın en zenginleri:

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, teknoloji dünyasındaki uzun kariyerinde bir ilke daha imza attı. Şirketinin hisselerinin rekor seviyeye ulaşmasıyla birlikte, net serveti 206 milyar dolara yükselen Zuckerberg, dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak Jeff Bezos’u geride bıraktı.

Zunckerberg, ikinci oldu; Musk zirvede

Meta, özellikle 2022 yılında pandeminin ardından zorlu bir süreç yaşamıştı. Şirket, 17 yıllık tarihinde ilk kez günlük aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşamış ve hisseleri yüzde 24 değer kaybederek piyasa değerinden 200 milyar dolar silinmişti. Ancak o günden bu yana Meta’nın hisseleri hızla yükseldi. 2022 Kasım’ında 90 dolar olan hisse fiyatı, bugün itibariyle 582,77 dolara kadar çıktı. Sadece bu yıl, Meta hisseleri yüzde 64 oranında değer kazandı. Bunda şirketin yapay zeka alanındaki güçlü konumu da büyük rol oynadı.

Zuckerberg’in serveti, şirketin yüzde 13’lük hissesine sahip olması sayesinde 206 milyar dolara ulaştı. Bu gelişme, onu 205 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer alan Bezos’un önüne taşıdı. Ancak Zuckerberg, hala 256 milyar dolar ile birinci sırada bulunan Elon Musk‘ın gerisinde kalıyor.

İşte dünyanın en zengin isimleri ve çalıştıkları endüstri: