Norm Haber

Maytap yüzünden gözünü kaybetti!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir sitenin bahçesinden atılan maytap 17 yaşındaki genci gözünden etti. Maytap üretimi ve sadtışı yapanların cezalandırılmasını isteyen genç "Bu isin peşini bırakmayacağız" dedi.

Olay, Silvan ilçesinde bir sitenin önünde meydana geldi. İddiaya göre, eve gitmek için arkadaşının motosikletinin arka koltuğuna binen Mehmet Eyüp Aksoy yolda ilerlerken, başka bir sitenin içinden atılan maytap Aksoy’un gözünün önünde patladı.

Olay sonrası kanlar içinde yere yığılan Aksoy, vatandaşların yardımı ile Silvan Devlet Hastanesine götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan Aksoy, daha sonra Dicle Üniversitesi Hastanesine ardından da özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerde sol gözünü tamamen kaybettiğini belirlenen Aksoy’un sol gözü ameliyatla alındı.

“BAŞKALARI AĞLAMASIN”

Tek gözünü kaybeden Mehmet Eyüp Aksoy, maytap üretimi ile nakliyesini ve satışını yapan kişilerin cezalandırılmasını istediğini belirterek, “Hakkın yerini bulmasını istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bugün ben ağladım, benim annem ağladı ama başkalarının anneleri ve çocuklar ağlamasın” dedi.