Norm Haber

Meclis’te EYT’li sayısını açıkladı

Meclis'te konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada EYT'li sayısını 4 milyon 600 olarak ifade etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Meclis’te çalışan kesimlerin sorunlarını dile getirirken EYT’li sayısını da 4 milyon 600 olarak açıkladı.

Yılmazkaya’nın konuşması şöyleydi:

“Madem helalleşmek istiyorsunuz, o zaman şunları yapın da biz de helalleşelim:

Suriyelilere 40 milyar dolar harcadınız, şu dar günde vatandaşımıza da 40 milyar dolar yardım edin, o zaman sizinle helalleşelim.

3600 ek gösterge sözünüz vardı, getirin 3600 ek göstergeyi. 460 bin atanamayan öğretmen işsiz, onların atamasını yapın, o zaman sizinle helalleşelim.

4 milyon 600 bin EYT’liyi emekli yapın, ülkemizde 13 milyon işsiz var, onlara iş sağlayın; o zaman sizinle helalleşelim.

Sizin yanlış ekonomi politikalarınız yüzünden milyonlarca insanımız kredi kartlarını ödeyemediği için icralık, onların kredi borçlarını sıfırlayın; o zaman sizinle helalleşelim.

Çiftçinin borçlarını silin, çiftçinin kullandığı elektrik, mazot, gübreyi en ucuz hâle getirin; o zaman sizinle helalleşelim. En düşük emekli maaşını 3 bin TL yapın, en düşük asgari ücreti 4 bin TL yapın, o zaman sizinle helalleşelim. Tüm eğitim ve sınavları bedava yapın; o zaman sizinle helalleşelim.

Bizim vergilerimizle yaptığınız, bizim olan otoyol ve köprülerden geçerken bizden para almayın; o zaman sizinle helalleşelim. Ve daha yapacağınız çok şey var…”