Meclis’te yine EYT sesleri!

İktidarın EYT sorununa çözüm için çalışma başlattığına yönelik haberler Meclis’te de gündem oldu.

Meclis’te yine EYT sesleri!

Meclis Genel Kurulu’ndan yine EYT sesleri yükseldi.

Son günlerde iktidar partisinin asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge konularında çalışmalara başladığına yönelik haberleri değerlendiren İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, şöyle konuştu:

“İktidar yetkilileri gerek emeklilik yaşa takılanlar konusu, gerek asgari ücret, gerekse 3600 ek gösterge konusunda kısa sürede önemli adımlar atılacağı vurgusunu yapıyor. Ekonomide sıkıntıların farkında olduklarını ve çözüm sunacaklarını belirtiyor. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra da zamlar üst üste geliyor. Sanayide kullanılan doğal gaza zam, benzine, mazota, otogaza, elektriğe zam haberleri vatandaşın üzerine kurşun gibi yağıyor. İktidar vatandaşa umut vermeye çalışsa da gerçekler gün gibi ortada. İktidar değişiyor, iyilerin önlenemez yükselişi devam ediyor, vatandaş artık Sayın Meral Akşener’i, İYİ Partiyi bekliyor; bilin istedim.”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da Reuters Haber Ajansının geçtiği EYT haberini gündeme getirdi.

Budak, “Reuters Haber Ajansının dün aktardığına göre, asgari ücret artışı, enflasyondan daha çok etkilenen dar gelirlilerin üzerindeki vergi yüklerinin azaltılması ve emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemeyi de içeren bir dizi çalışma başlatmışsınız. Seçime yönelik popülist bir hamle de olsa insanlarımızın sorunlarına yönelik çare arayışına girmeniz olumlu bir gelişme, en azından ortada bir sorun olduğunu anlamaya başlamışsınız. Sorunun kaynağının iktidarınız olduğunu da anladığınızda daha çok mesafe katedebileceğinizi düşünüyorum. Zaten ilk seçimde de bunun sonuçlarını sandıkta millete vereceksiniz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir