Norm Haber

Memleket Partisi’nden Aktaş’a çağrı: Bursa’yı Bursa’dan yönetin

İl binasında basın mensupları ile bir araya gelen Memleket Partisi İl Başkanı Güner Aklan, Bursa'da bugüne kadar ayakları yere basan bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirilemediğini söyledi, Başkan Aktaş'a 'Bursa'yı Ankara'dan değil Bursa'dan yönetin' çağrısı yaptı.

Memleket Partisi İl Başkanı Av. Güner Aklan, il binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Partinin, Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü dile getiren Aklan, “17 Mayıs 2021’de resmen kurulan partimiz, sadece 45 gün içerisinde 52 ilde il başkanını ve il yönetimini belirlemiş; il binalarını açılışa hazır hale getirmiş ve bazılarının açılışını yapmıştır. Partimiz, söz konusu illerin bir çok ilçesinde ilçe başkan ve yönetimlerini görevlendirmiş, ilçe binalarını hazırlamıştır. illerde üyelik kabulüyle birlikte üyelikler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı listelerine işlenmeye başlamıştır. Bu konuda tevazuda bulunmadan söylemek gerekirse, Memleket Partisi örgütlenmede Türkiye rekoru kırmıştır” dedi.

Memleket Partisi’nin Bursa’daki teşkilatlanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Aklan, “Memleket Partisi, Bursa’da da İl Başkanını ve İl Yönetim Kurulu’nu belirlemiş, il başkanlığı binasını Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin katılımıyla açmıştır. Yönetim Kurulu’nda İl Başkan Yardımcıları olarak Cavit Kaya ve Okan Hallemoğlu, İl Sekreteri olarak Esra Arıkan, İl Saymanı olarak Mehmet Erdinç ve İl Eğitim Sekreteri olarak İnan Korkmaz görevlendirilmiş, Basın, Medya ve Tanıtım’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Hülya Dink görev alırken bütün yönetim kurulu üyelerimiz çeşitli konularda İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapacaklardır. Bununla birlikte Yıldırım’da Mesut Şahin, İnegöl’de Yasemin Soydan, Mudanya’da Hasan Yıldırım, Mustafakemalpaşa’da Serdar Gürses, Yenişehir’de Burak Can, Gürsu’da Ali Okan ilçe başkanı olarak atanmış ve yönetim kurullarıyla görevlerine başlamışlardır. Ayrıca Karacabey’de Sami Süer İlçe Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Diğer ilçelerimizde ise süreci tamamlamaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” diye konuştu.

KADINA ŞİDDET, YÜKSEK SESLE KINANMALI

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını yorumlayan Aklan, “1 Temmuz 2021 itibarıyla ülkemizin İstanbul Sözleşmesinden resmen çekildiği güne rastlayan ve maalesef şehrimizde yaşanan kadına yönelik bir şiddet olayı daha yaşadık. Belinde bıçak taşıyan şiddet mağduru kadına yönelik saldırının daha da büyümesi, sizlerin meslektaşı olan DHA muhabirleri Derya Evren ve İsmail Hakkı Seymen tarafından önlenmiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için İstanbul Sözleşmesi’nin çok önemli olduğunu bir kez daha dile getirirken ve bu konuda hükümeti eleştirirken, partimize üyelik için kadına şiddeti yüksek sesle kınamanın bir zorunluluk olduğunun altını çiziyor, sizlerin huzurunda her iki meslektaşınıza insani davranışları için teşekkür ediyoruz” dedi.

ULAŞIM TEDBİRLE ÇÖZÜLMÜYOR

Bursa’nın sorunları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aklan, “Ulaşımın pansuman tedbirlerle çözülemediği ve çözülemeyeceğini herkes anladı, sadece Büyükşehir anlayamadı. BUAP Bursa Altyapı Projesi 2035 gözden geçirilmelidir. Bu projeye göre Bursa nüfusu 2035 yılında 4.000.000 olarak belirlenmiş, ancak İzmir-İstanbul otobanı, Kanal İstanbul gibi projeler sonrasında İstanbul Sanayisinin arka bahçesi konumuna düşebilecek Bursa’nın nüfusunun çok daha fazla olabileceği hesaplanmalıdır. Yol yakınken tedbirler alınmalıdır” dedi.

DÖNÜŞÜM RANTA KURBAN EDİLDİ

Yunuseli Havaalanı konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Aklan, “Yunuseli Havaalanı bölgesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın nasıl bir planlama yaptığını sayın Alinur Aktaş dahi bilmemektedir. Kaldı ki kendisi de bunu açıkça ortaya koymaktadır. Bakanlığın bu konudaki tasarruf şeklini Bursalılarla paylaşmaması ise kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bilgi derhal Bursa ile paylaşılmalıdır” dedi. Kentsel dönüşüm konusunda Bursa’da bugüne kadar ayakları yere basan bir projenin gerçekleştirilemediğini vurgulayan Aklan, “Bunun sebebi Kentsel Dönüşümün ranta kurban edilmesidir. Maalesef belediyeler de bu ranta çanak tutmaktadırlar. Sosyal Belediyecilik anlayışından uzak bir hizmet anlayışı içine girmişlerdir” diye konuştu.

İKİNCİ BİR DOĞANBEY OLMASIN

Sıcaksu bölgesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma yoluyla elde edilen arazilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini, bunun karşısında belediyeye Kayapa’da değersiz araziler verildiğinin iddia edildiğini söyleyen Aklan, “Buradan uyarıyoruz. Bursa, ikinci bir Doğanbey faciasını kaldıramaz” dedi. Bursa’da tartışmalara neden olan Hanlar Bölgesi Projesi’ne de değinen Güner Aklan, “Ulucami ve çevresinin açılması yıllardır beklenen çok doğru bir çalışmadır. Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuda kutluyoruz. Ancak yine uygulamada yüksek kat sorunu doğmadan ,bölge esnafıyla uzlaşma içinde ve hatta Pirinç Han’ın yanındaki alışveriş mağazasının da düzenlemeye dahil edilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Aklan, son olarak “Alinur Aktaş’a ”Bursa’yı Ankara’dan değil ,Bursa’dan yönet ”diye sesleniyoruz” sözleri ile çağrıda bulundu.