Norm Haber

Metin Akpınar “evlilik dışı oğlu var” iddiasına dava açtı

Sanatçı Metin Akpınar, evlilik dışı bir ilişkiden oğlu olduğunu iddia eden şarkıcı Onur Akay'a tazminat davası açtı.

Sinema ve tiyatronun usta ismi Metin Akpınar, “evlilik dışı bir oğlu var” iddiasında bulunan şarkıcı Onur Akay’a 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Metin Akpınar’ın avukatları, mahkemeye sundukları dilekçede, müvekkillerinin kişilik haklarının, şöhretinin ve itibarının zedelendiği gerekçesiyle 1 TL’lik sembolik tazminat talebinde bulundu. İstanbul 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ikinci celsesi görülen dava, 10 Ekim 2024 tarihine ertelendi.

Onur Akay, Instagram hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Metin Akpınar, İstanbul Anadolu 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, bana 1 TL’lik manevi tazminat davası açmış! Tebligat tarafıma henüz yeni ulaştı. Çok değerli avukatım Hilmiye Arslan Tan’a, dava konusu ile ilgili kaynaklarımı aktardım ve dava için gerekli hazırlıklara başladık.

1 TL’lik manevi tazminat davaları, genellikle davacı tarafından itibarını korumak, haksızlığa dikkat çekmek ya da kamuoyuna bir mesaj vermek amacıyla açılır. Yani bu tür davalar bir nevi davacının tatmin davalarıdır.

Metin Akpınar’ın tarafıma açtığı bu davayı ben kazanırsam, 26 yıllık yazarlık kariyerimin itibarını korumak için, bu sefer ben Metin Akpınar beyefendiye 1TL’lik karşı manevi tazminat davası açacağım.”