Norm Haber

Meclis’teki tokalaşma çok konuşulmuştu! MHP lideri Bahçeli’den ilk açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Siyaset ve Liderlik Okulu açılışında açıklamalarda bulundu. Bahçeli TBMM'nin İsrail oturumuna ilişkin yorum yaptı. Ayrıca Bahçeli DEM Parti ile tokalaşma konusunda ilk açıklamasını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, TBMM’nin İsrail oturumuna ilişkin “TBMM’nin aldığı karar yerindedir” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:

Toplantının sonuçları hayırlı olacak. Vahşice saldırıların TBMM’de Türkiye’nin değerli milletvekillerine ilgili sorumlu bakanlıklara vermesi kanaatimce hayırlı olacaktır. Onların onlardan vazgeçmeleri, Türkiye ile herhangi bir sonuç alamayacaklarını kabullenmeleri gerekir.

SİNAN ATEŞ DAVASI

Dava yargı unsurlarıyla devam etmiştir. 1. aşaması sonuçlanmıştır. Yarhının kararına saygı duyarız. MHP’nin sorgulanması, kötülenmesi için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığımı ifade etmek isterim. Bu toplantıya değişik unsurlar gelmiştir, MHP’nin sorgulanmasını sağlayacak telkinlerde bulunmuşlardır. Türk adaletinde bunların olmaması lazım. Bütün bunlara rağmen yargı süreci devam edecektir. Bazıları vardır ki ülkücü kimliği taşımakla beraber bu mahkemelere katılmışlardır. Bunlar da burada bulunarak dün tartıştıkları siyasi akımlarla yan yana oturarak sorgulanmasına seyirci kalmaları üzücü bir davranıştır.

DEM PARTİ İLE TOKALAŞMA

Bahçeli, 1 Ekim’de Meclis’in açılış resepsiyonundaki normalleşme görüntülerine ilişkin “MHP bir adım atmazsa başkalarında da adım beklenmez.” dedi.

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine adım attım. Güler yüz hakim olmuştur. Bunu devam ettirmek için bir adım atılmıştır. MHP’ yi iyi anlamak lazım, gerginlik çıkarmaya kaosa gerek yoktur. Bu tartışmalara sebep olanları ve televizyonları da kınıyorum. Akıllarını başlarına alsınlar.

Türkiye’de seçimi zorlamak için bu hatalar yapılıyorsa, seçimde istedikleri sonuçları almaları mümkün değildir. Tüm partilerle birlikte hareket etmekte fayda vardır.