Norm Haber

Milletvekilinden önerge rekoru! EYT’nin Meclis’teki sesi oldu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 26. ve 27. dönemde TBMM'ye toplam 8 bin 812 soru ve 450 meclis araştırma önergesi ile 341 kanun teklifi verdi. Gürler'in verdiği kanun teklifleri arasında EYT ve İntibak düzenlemesi de yer aldı. Teklifleri reddedilen Gürler, EYT ve intibak konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Sık sık EYT’lilerin sorunlarını gündeme getiren ve TBMM’de de verdiği kanun teklifleri ile mağduriyetlerin giderilmesine çabalayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplam milletvekilliği sürecinde 8 bin 812 yazılı ve sözlü soru önergesi, 450 meclis araştırması, 341 de kanun teklifi verdi.

Verdiği kanun teklifleri arasında EYT ve intibak düzenlemesine ayrı bir parantez açan Gürer, şöyle konuştu:

“26. dönem milletvekili olarak yazılı ve sözlü 5 bin 230 soru sordum bakanlara. Meclis araştırma sayım 184, kanun teklifim 122. 27. dönemde de 3 bin 582 soru önergesi verdim, 266 meclis araştırması, 219 da kanun teklifi verdim. Ayrıca 27. dönemde, genel görüşme talebim 12. Bunun yanı sıra meclis açık olduğunda hemen hergün mecliste halkın sorunlarını gündeme taşımaya çalıştım.”

Gürer, verdiği kanun tekliflerinden 3’ünün mecliste görüşüldüğünü ancak kabul edilmediğini ve bunları tekrar meclise sunduğunu anlattı.

Bunlardan en önemlisinin emeklilikte yaşa takılanlar ve intibak yasasının düzeltilmesi kanun teklifi olduğuna işaret eden Gürer, bu mağduriyetlerin giderilmesi için mücadelelerinin devam ettiğini dile getirdi.